Retail actueel

10 april 2017

Persbericht Klépierre: Utrecht 6 april 2017 - Klépierre, de pure-play shopping center specialist van Europa, behaalde gisteren een belangrijke mijlpaal met de officiële opening van 16.000 m² winkelruimte in Hoog Catharijne, het toonaangevende winkelcentrum. Vijftien nieuwe winkels werden aan het aanbod van het winkelcentrum toegevoegd, en nog velen zullen de komende weken en maanden volgen. Op de eerste dag verwelkomde het centrum meer dan 80.000 bezoekers die benieuwd waren naar de nieuwste aanwinst van Utrecht centrum.

22 maart 2017

Een felle autobrand in de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp zette afgelopen najaar de boel letterlijk en figuurlijk op zwart. De brandweer was nog niet vertrokken of BAM Bouw en Techniek stond al paraat om de eerste nood te lenigen. De hersteloperatie werd onlangs afgerond met de vernieuwing van de verdeelinrichting.

14 december 2016

Sinds juni van dit jaar wordt de Kalvertoren in het centrum van Amsterdam getransformeerd naar de Kalverpassage. Het winkelcentrum krijgt een open en lichter karakter met veel allure. Bezoekers van de Kalverstraat en Heiligeweg zullen vanzelf door de nieuwe winkelpassage lopen, die één wordt met de omgeving.

26 oktober 2015
Doorsnede Hoog Catharijne NHC Utrecht

In het centrum van Utrecht bouwt BAM het nieuwe deel van Hoog Catharijne.
Dit project is opgedeeld in de onderbouw: de parkeergarage met een noordelijke en een zuidelijke inrit - en de bovenbouw: winkels en woningen. De bovenbouw wordt verdeeld door de Catharijnesingel die dwars over de parkeergarage heen zal lopen met aan de ene zijde het Poortgebouw, er boven de Stadskamer en aan de andere zijde het Entreegebouw.

22 oktober 2015

(Persbericht Hornbach:) Amsterdam, 22 oktober 2015 - Donderdag 29 oktober slaan Manfred Kummer (directeur expansie van Hornbach Europa), Achmed Baâdoud (voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Nieuw-West) en Nico Lamerichs (regiodirecteur BAM Bouw en Techniek) de eerste paal van de nieuwe (twaalfde!) Hornbach-vestiging in Amsterdam Sloterdijk (Nieuw-West) aan de Berchvliet 16 / Sierenborch.

4 september 2015

Bouwmarkt kiest voor Nederlandse bouwer.
Er komt een Hornbach in Amsterdam. Dat maakte de projectbouwmarktketen vandaag bekend. Deze twaalfde Hornbach in Nederland verrijst langs de A10 in Sloterdijk. BAM Bouw en Techniek zal deze nieuwe vestiging realiseren.

28 maart 2014

Bunnik, 28 maart 2014 – BAM heeft van Corio Vastgoed Ontwikkeling opdracht gekregen voor de bouw van een omvangrijke parkeerkelder en nieuwe winkelruimten voor de herontwikkeling van Hoog Catharijne in Utrecht. Met de opdracht is voor BAM een bedrag gemoeid van circa € 160 miljoen. Het project, dat gefaseerd wordt uitgevoerd, is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2019 afgerond.

17 februari 2014

Het project Nieuwbouw Hoog Catharijne heeft een bijzonder hoge score van 31,5 punten gehaald bij de audit  door Bewuste Bouwers. Er is veel aandacht besteed aan alle vijf de pijlers. De items Bewust, Veilig en Verzorgd scoorde boven de norm en bij de items Milieu en Sociaal is zelfs een best practice score behaald.

15 januari 2014

Vandaag is de eerste CU2030 Mobiliteitskaart utigereikt. Deze CU2030 mobiliteitskaart is een zogenaamde “combikaart”. De CU2030-kaart geeft toegang tot de P+R terreinen Westraven en De Uithof en geldt hier vandaan als OV-vervoersbewijs (max. 5 personen) naar het centrum van Utrecht en terug.

7 november 2013

In vervolg op het met succes uitgevoerde en opgeleverde BOSE Experience Centre te Rotterdam hebben wij het grensoverschrijdende project BOSE Experience Centre Woluwe te Brussel naar ieders tevredenheid opgeleverd. Het BOSE Experience Centre Brussel heeft op 25 oktober 2013 haar deuren geopend.

6 november 2013

Op dit moment bouwen wij een bouwkuip van 15 meter diep door middel van diepwandtechniek. Op het terrein tussen de Rijnkade en het Vredenburgplein in Utrecht wordt een parkeergarage gebouwd en graaft een machine, die tot 60 meter diep graaft, tot de ondoorlaatbare klei. Alles draait hierbij om het maken van een waterdichte kuip. Bronbemaling is op deze locatie wegens te grote verstoring van de waterhuishouding uitgesloten. Hieronder wordt een stukje uitleg gegeven over deze moderne bouwtechniek.

23 april 2013

(Persbericht MAB Development:) Rotterdam, 22 april 2013 - Vandaag heeft wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening en vastgoed), het startsein gegeven voor de bouw van COOL63 aan de Coolsingel in Rotterdam. In opdracht van MAB Development realiseert BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam samen met DuraVermeer het project COOL63 in de binnenstad van Rotterdam, tegenover het monumentale stadhuis. De herontwikkeling bestaat uit 14.000 m² retail-/horecaruimte, 5.000 m² kantoorruimte en 15 appartementen, allen met zicht op het Stadhuis. Door deze multifunctionele ontwikkeling wordt 10.000 m² verouderde kantoorruimte onttrokken aan de kantoor voorraad en omgezet in winkelruimte. Daarnaast wordt een deel van de bestaande bebouwing hergebruikt.

22 november 2012

Rotterdam, 22 november - BAM Utiliteitsbouw Rotterdam en BAM Woningbouw Rotterdam hebben gezamenlijk de opdracht verworven van vastgoedontwikkelaar en belegger Leyten voor de bouw van het project Centrée aan de Laan op Zuid in Rotterdam. Het betreft een Engineer & Build opdracht met een opdrachtsom van ca. 18,5 miljoen euro. Het werk zal worden uitgevoerd door één integraal projectteam bestaande uit werknemers van beide werkmaatschappijen.