Onderzoek gestart naar instorting deel in aanbouw zijnde parkeergarage Eindhoven Airport

Onderzoek gestart naar instorting deel in aanbouw zijnde parkeergarage Eindhoven Airport

Eindhoven, 29 mei 2017 – Het onderzoek is gestart naar de instorting van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport op zaterdag 27 mei om 18.50 uur. Bij dit incident hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Naast BAM zullen naar verwachting ook onafhankelijke instanties nader onderzoek verrichten.

Vanaf het moment dat de eerste melding van de instorting kwam, hebben Eindhoven Airport, BAM, de gemeente Eindhoven en andere betrokkenen zich gericht op de veiligheid van de locatie. Daarom is een ruime veiligheidszone rond de bouwplaats ingericht. Tevens is ingezet op het zo goed mogelijk bereikbaar houden van de luchthaven, onder meer door verkeersregelaars en bewegwijzering.

 

Om meer inzicht te krijgen in de situatie is de bouwplaats inmiddels via drones geïnspecteerd. Het vaststellen van de oorzaak is noodzakelijk om te bepalen wanneer de bouwplaats weer veilig kan worden betreden, wat de meest geëigende vervolgstappen zijn en of de ruime veiligheidszone rond het project kan worden verkleind.

 

De oorzaak van de instorting is onbekend. Het onderzoek zal hierover uitsluitsel moeten bieden. De deskundigen kunnen op dit moment geen inschatting geven van de duur van het onderzoek. Zodra het onderzoek daartoe aanleiding geeft, zullen nadere mededelingen volgen.