Uit het goede hout gesneden

15 juni 2017 - BAM Bouw en Techniek bv

In 2016 is door BAM Bouw en Techniek  ca. 4.000 m3 hout toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ca. 97% van dit hout komt uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen aldus duurzaam hout coördinator Peter Gijsen van BAM. “Het duurzaam hout beleid van BAM dat sinds 2008 is ingezet is daarmee een groot succes, maar we gaan voor 100%!”

“De toepassing van hout in de utiliteitsbouw is belangrijk omdat hout een ‘biobased’ en daarmee hernieuwbaar materiaal is dat nooit opraakt en ook nog eens CO2 vastlegt tijdens de groei. In de 4.000 m3 hout die in 2016 is toegepast, is ca. 3.600 ton CO2 vastgelegd, hiermee wordt ruim een derde van de jaarlijkse CO2 uitstoot van BAM Bouw en Techniek gecompenseerd”.

Een andere belangrijke reden om hout uit verantwoord beheerde bossen en dan vooral uit tropische bossen toe te passen is het feit dat 15% van de wereldwijde CO2 uitstoot het gevolg is van ontbossing. Door de vraag naar gecertificeerd, duurzaam hardhout te stimuleren krijgen de tropische bossen economische waarde en zullen ze minder snel gekapt worden.

Tot slot zijn bossen belangrijk voor de biodiversiteit en zijn 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken. 

BAM Bouw en Techniek is FSC en PEFC gecertificeerd.

Voor meer informatie: Peter Gijsen peter.gijsen@bam.com