Revitalisering Winkelcentrum De Barones, Breda

De revitalisering van het bestaande winkelcentrum De Barones in Breda dat wordt omsloten door de Lange Brugstraat, de Nieuwstraat en de Karrestraat, omvat onder andere het aanpassen van de entrees en het realiseren van tweelaagse winkelunits.

De fronten van de winkels worden voorzien van 29 shadowboxen. Het grootste deel van de huidige omloop op de eerste verdieping komt te vervallen. Ook omvat het werk, dat gefaseerd wordt uitgevoerd enige interne casco verbouwingen en het aanpassen van de installaties.

Doorfunctionerende omgeving
De winkels en de passage van het Winkelcentrum Barones blijven in bedrijf. Dit is mogelijk door ons met zorg opgestelde faseringsplan. Er is grote winst te halen door een degelijke afstemming tussen de bouwpartners tijdens het gehele proces, vanaf de selectiefase. Hierdoor worden de belangen van opdrachtgever en haar klanten/huurders het best vertegenwoordigd. Een efficiënte voorbereiding door herhaaldelijke samenwerking, gezamenlijke planning en vroegtijdige betrokkenheid resulteert in een betrouwbare uitvoering. Deze complementaire opzet van onze organisatie zetten wij door bij onze voorkeurbouwpartners.

Onzichtbare uitvoering
We acteren hier als ‘de onzichtbare bouwer’: publiek en winkeliers mogen geen hinder ondervinden van onze werkzaamheden. Door ‘onzichtbaar te bouwen’ beperken we de overlast maximaal en houden we de kernwaarden die De Barones biedt voor een prettige winkelervaring, in stand.  De ‘onzichtbare’ uitvoering realiseren wij door het project te analyseren en ‘op te knippen’ in kleinere delen. Daarbij worden de werkzaamheden direct per onderdeel volledig afgewerkt. Zo blijft de beleving van het winkelcentrum maxi­maal overeind.