BAM Energy Systems actueel

16 februari 2017

Amsterdam, 16 februari 2017 - BAM Bouw en Techniek en Honeywell worden strategische innovatiepartners van de Amsterdam ArenA voor alle techniek. Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell worden geanalyseerd.

14 februari 2017
Paul Roelofsen

Eind december promoveerde Paul Roelofsen, sinds afgelopen zomer Senior Consultant Binnenmilieu bij BAM Energy Systems, aan de TU Delft op zijn proefschrift ‘Modelling relationships between a comfortable indoor environment, perception and performance change’. Dit onderzoek naar de invloed van het binnenmilieu op het welzijn en de prestatieverandering van mensen werkzaam in een organisatie, gebeurde onder auspiciën van promotor prof.dr. Peter Vink (TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen).

12 december 2016

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is zaterdag 10 december gestart met de verkoop van 51 energieneutrale woningen op het derde eiland van de Eilanden van Sion in RijswijkBuiten. De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van AM en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

9 december 2016

(Persbericht CBRE Global Investors:) Amsterdam, 9 december 2016 - CBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een WELL Building Standard™ certificaat. Dit certificaat zal inzichtelijk maken dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers. WTC Utrecht wordt hiermee het eerste kantorengebouw in Nederland waaraan het WELL Building Standard™ certificaat zal worden toegekend.

25 maart 2016

Tijdens Building Holland, organiseerden de leden van de Vereniging Stroomversnelling de start voor de ontwikkeling van een Nul op de Meter Keurmerk (NOM-Keur). Het officiële startsein werd gegeven Marc Calon (voorzitter Aedes, koepel van woningcorporaties), Leen van Dijke, voorzitter bestuur Vereniging Stroomversnelling en Berri de Jonge, innovatiemanager van bouwbedrijf Plegt-Vos. Dit NOM-Keur geeft eigenaren de zekerheid dat wie Nul op de Meter (NOM) claimt ook NOM levert en zet een standaard neer voor de kwaliteit die de Vereniging met NOM voor ogen heeft.