Schakel & Schrale… van alle tijden

Schakel & Schrale is een restauratie bouwbedrijf met meer dan 100 jaar ervaring en is gespecialiseerd in restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Bij ons bedrijf werken 100 goed opgeleide en ervaren bouwplaatsmedewerkers en 40 gemotiveerde stafmedewerkers. Wij voeren zowel kleinere als grote werken uit vaak in een binnenstedelijke omgeving en voldoen aan alle eisen die worden gesteld op het gebied kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Naast onze erkenning als Erkend Restauratie Bouwbedrijf is ons kwaliteitssysteem gecertificeerd overeenkomstig NEN EN ISO 9001. Tevens beschikken wij over een VCA** veiligheidscertificaat en hebben wij een FSC-certificering.
 

Onze aanpak... ambachtelijk én eigentijds (of modern?)

Gespecialiseerd vakwerk, dát mag u van een 'monumentale partner' verwachten. Maar wij gaan daar nog een paar stappen verder in. U wilt immers ook een betrouwbare partner met langlopende werkrelaties en een goede prijs-prestatie verhouding. En die vindt u bij ons, want wij koppelen ambachtelijk vakmanschap aan eigentijds procesmanagement.
 

Creatieve en flexibele oplossingen

Vergunningen, bouwbesluiten, milieu- en arbowetten. U krijgt ermee te maken als u bouwt, renoveert of restaureert. Maar dat bekent niet dat uw creativiteit wordt belemmerd. Wij werken namelijk al jarenlang samen met rijks- en gemeente-instellingen. Dus u kunt van ons creatieve en flexibele oplossingen verwachten. Ook denken wij na over kostenbesparingen en alternatieven.
 

Onze kernactiviteiten

  • Funderingsherstel
  • Restauratie advies
  • Restauratie jonge monumenten
  • Herbestemming
  • Scheurherstel

Website Schakel & Schrale

Actueel

10 februari 2017

In opdracht van Stichting Landgoed De Reehorst voert Schakel & Schrale, de restauratiespecialist van BAM Bouw en Techniek, op dit moment de restauratie van Villa de Reehorst (1900) uit. De Reehorst is een buitenplaats in Driebergen, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en  wordt in samenwerking met Hylkema Consultants herstelt voor toekomstig kantoorgebruik.

28 mei 2014
Bron: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/De_Laak_2012-09-20_15-05-20.jpg

EINDHOVEN - In het villapark in Eindhoven staat op de hoek Parklaan/Nachtegaallaan Huize De Laak met haar bijgebouwen in de steigers. Het rijksmonument - dat tussen 1905 en 1907 door architect J.W. Hanrath werd gebouwd voor Anton Philips - wordt aan de buitenkant gerestaureerd door het restauratiebedrijf BAM, Schakel & Schrale.

17 februari 2014

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft Schakel & Schrale Roermond, het restauratiebedrijf van BAM, de opdracht verstrekt voor de reconstructie van de Geulpoort en restauratie en reconstructie van de Grendelpoort. Er zijn diverse factoren die deze opdracht bijzonder maken: de specialisatie in mergelbouw, de korte bouwtijd en de samenspraak met de lokale ondernemers om de overlast voor bewoners en gasten zoveel mogelijk te beperken.

31 januari 2014

Een van de grootste industriële rijksmonumenten in gebruik als depot Spoorwegmuseum.

5 september 2013

Dit is een van de best bewaard gebleven burgerlijke bouwwerken van Maastricht. Het 16e eeuwse Spaans Gouvernement aan het Vrijthof, het logeeradres van Karel V, koning van Spanje.