Actueel

8 november 2016

Het BIM Center van BAM Advies & Engineering heeft de BAM VR-app ontwikkeld. Deze virtual reality-app toont visualisaties van verschillende projecten. VR is ideaal om toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewerkers mee te nemen in het nog niet bestaande gebouw of om een technische oplossing eens van dichtbij te bekijken. Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan, bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp. De BAM VR-app is per direct beschikbaar in Apple iTunes en Google Play.

25 oktober 2016
Medewerker BAM met HoloLens

BAM Bouw en Techniek en het BIM Center van BAM Advies & Engineering werken aan de eerste test met de Microsoft HoloLens op de bouwplaats van gebouw Trappenburch in Utrecht. Dit project betreft een duurzame herontwikkeling die BAM voor PingProperties realiseert.

23 juni 2016

In 2014 heeft BAM op verschillende manieren geëxperimenteerd met een Google Glass op de bouwplaats. Het doel hiervan was om nu al te leren van toekomstige ontwikkelingen. Dat een vorm van een smartbril zijn weg naar de bouw zal vinden, lijkt niet meer dan logisch. Daar kunnen we nu al op  anticiperen en kijken welke toegevoegde waarde Wearables kunnen hebben op de bouw. Daarnaast kunnen we nu al inspelen op de eisen die Wearables straks aan ons stellen. Denk hierbij aan WiFi- en dataverkeer of het anders inrichten van processen.