BAM Bouw en Techniek Schiphol actueel

20 april 2020
Wouter Blom, directeur BAM Bouw en Techniek Schiphol

Onze strategische samenwerking met Schiphol is het grootste onderhoudscontract in de geschiedenis van Koninklijke BAM Groep. ‘Binnen het contract ontzorgen we Schiphol en werken we nauw samen met onze collega’s van BAM Infra’, vertelt Wouter Blom. Als directeur BAM Bouw en Techniek Schiphol is hij eindverantwoordelijk voor het integrale beheer en onderhoud van Terminal 3 en Schiphol Plaza.

15 april 2019

Alexander (Alex) van Rossum werkt op Schiphol als service engineer op het gebied van brandbeveiliging en geeft sinds kort leiding aan een team van onderhoud- en storingsmonteurs. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat dagelijks honderdvijfenzestigduizend mensen veilig hun reis kunnen vervolgen. ‘Je moet je voorstellen, Schiphol is een Internationale luchthaven, waar enorm veel mensen zich dagelijks begeven. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt wanneer er brand uitbreekt. Je wilt die risico’s zo klein mogelijk houden. De meldingen wil je snel mogelijk detecteren en de sturingen zo goed mogelijk verrichten. Denk hierbij aan brandscheidingen die sluiten, rolpaden die stoppen, vluchtwegen die openen en ventilatie die start zodat rook gestuurd wordt. Een goed functionerend brandmeldsysteem dat alles in goede banen leidt. Daar zorgen we bij BAM voor. Dat is continu de uitdaging.’

10 april 2019

Schiphol als 'Europe's Preferred Airport'. Een heldere ambitie en doelstelling die BAM en Schiphol stellen aan een strategisch partnership voor de komende negen jaar. ‘Een partnership waarin we echt onderscheidend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid, kostenoptimalisatie en (digitale) innovaties’, zegt Marcel Toet, Manager Duurzaamheid en Innovatie bij BAM Bouw en Techniek Schiphol en verantwoordelijk voor het aansturen van projectteams die de prestatiebeweringen op duurzaamheid en innovatie gaan realiseren.