Regio Maastricht actueel

16 juli 2019

BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht werken nauw samen in de totstandkoming van een nieuwe locatie voor asielzoekers in Maastricht. BAM transformeert het voormalige gebouw van elektriciteitsmaatschappij PLEM aan de François de Veyestraat tot een opvanglocatie met 45 wooneenheden en centrale ruimten zoals een recreatiezaal en een dokters- en scholingsvoorziening. Naast het gebouw verrijzen nog eens 38 nieuwbouwwoningen, ook voor de bewoners van het asielzoekerscentrum (azc). Het nieuwe azc biedt straks plaats aan maximaal 650 asielzoekers.

16 juli 2019

De woonwensen en -eisen in de zorg zijn de afgelopen jaren nogal veranderd. Was het vroeger vooral gericht op samen, tegenwoordig staat de zelfstandigheid van de cliënt meer centraal en wordt geanticipeerd op het overheidsbeleid ‘Scheiden Wonen en Zorg’.

Bij de nieuwbouw van woonvorm Caberg in Maastricht zie je deze zelfstandigheid terug in de cliëntkamers. De nieuwe cliëntkamers zijn namelijk allemaal ingericht met een eigen badkamer en pantryvoorziening. Woonvorm Caberg is voor cliënten van stichting Radar. De voorziening is gebouwd voor mensen met een geestelijke beperking, waarvan sommigen ook lichamelijk beperkt.

16 juli 2019

Sinds de oprichting in 1960 is Trespa International B.V. uitgegroeid tot een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen. Het bedrijf wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor o.a. gevelbekleding en decoratieve gevels.

Om alle werkzaamheden van de Research en Development afdeling van Trespa International B.V. binnen de hoofdvestiging aan de Wetering in Weert in één gebouw te centraliseren werd voor nieuwbouw gekozen.