Regio Maastricht actueel

20 mei 2020

In Maastricht is in opdracht van de Belvédère Wijk Ontwikkelings Maatschappij (ontwikkelingsmaatschappij gemeente Maastricht) het project Noorderbrugtracé gerealiseerd. Dit project sluit aan op de nieuwe Koning Willem Alexander tunnel. Beide verkeersaders bevorderen een betere doorstroming van het verkeer in, naar en uit Maastricht.

De nieuwe verkeersstructuur die is ontstaan, heeft onder andere geleid tot een herindeling van het aangrenzende terrein van Sappi Maastricht BV. Daar zijn nieuwe parkeerplaatsen en fietspaden gerealiseerd, is een nieuwe weegbrug aangelegd en is door BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht een nieuwe portiersloge gebouwd.

20 mei 2020

Universiteit Maastricht (UM) is niet alleen een van de jongste universiteiten van Nederland, het is ook de meest internationale universiteit van ons land, met een studentenpopulatie die ongeveer 120 nationaliteiten telt. De UM heeft een solide reputatie opgebouwd en behoort tot de beste jonge universiteiten ter wereld. Mede hierdoor kent de UM een aanhoudende groei van het aantal studenten en is uitbreiding van het aantal locaties noodzakelijk.

20 mei 2020

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht en Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen zijn - als resultaat van een aanbestedingstraject - twee jaar geleden een samenwerking aangegaan voor de realisatie van meerdere Brighthouses. In 2018 werden door BAM twee multi-tenant gebouwen gerealiseerd op de campus in Sittard-Geleen. De opdracht omvatte destijds de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties met de optie om dit te herhalen tegen een vastgestelde prijs. Door de prima samenwerking met BAM en het mooie eindresultaat in Sittard-Geleen was het voor Brightlands Campus Greenport Venlo een logisch besluit om voor de bouw van een Brighthouse op de campus in Venlo gebruik te maken van die optie en BAM opdracht te geven.