Regio Maastricht actueel

25 augustus 2020

Persbericht Wonen Limburg | Cores Development - Maastricht, 25 augustus 2020 – Wonen Limburg biedt aan de start van het nieuwe academiejaar in Maastricht aan zo’n 127 studenten huisvesting in het gloednieuwe studentencomplex Wauwhaus. De woningcorporatie kocht het pand aan de Dr. Nevenstraat van vastgoedontwikkelaar CORES Development uit Antwerpen.

26 mei 2020

In Maastricht is in opdracht van de Belvédère Wijk Ontwikkelings Maatschappij (ontwikkelingsmaatschappij gemeente Maastricht) het project Noorderbrugtracé gerealiseerd. Dit project sluit aan op de nieuwe Koning Willem Alexander tunnel. Beide verkeersaders bevorderen een betere doorstroming van het verkeer in, naar en uit Maastricht.

De nieuwe verkeersstructuur die is ontstaan, heeft onder andere geleid tot een herindeling van het aangrenzende terrein van Sappi Maastricht BV. Daar zijn nieuwe parkeerplaatsen en fietspaden gerealiseerd, is een nieuwe weegbrug aangelegd en is door BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht een nieuwe portiersloge gebouwd.

26 mei 2020

Universiteit Maastricht (UM) is niet alleen een van de jongste universiteiten van Nederland, het is ook de meest internationale universiteit van ons land, met een studentenpopulatie die ongeveer 120 nationaliteiten telt. De UM heeft een solide reputatie opgebouwd en behoort tot de beste jonge universiteiten ter wereld. Mede hierdoor kent de UM een aanhoudende groei van het aantal studenten en is uitbreiding van het aantal locaties noodzakelijk.