Regio Maastricht actueel

18 april 2019
De Muziekgieterij en BAM in gesprek over de verbouwing en uitbreiding van de Timmerfabriek

Nederland telt zo’n 250 poppodia. Deze variëren in capaciteit van 3.000 bezoekers (poppodium 013 in Tilburg) tot zaaltjes voor enkele tientallen muziekliefhebbers. Maastricht heeft met de Muziekgieterij een poppodium van Euregionale allure. Wekelijks spelen er lokale, nationale en internationale bands. Beginnende artiesten krijgen in de Muziekgieterij de kans om zich te presenteren, gerenommeerde wereldbands ontmoeten er hun fans. Sinds 2013 is de monumentale Timmerfabriek in Maastricht de thuisbasis van de Muziekgieterij. BAM Bouw en Techniek verzorgde de verbouwing en uitbreiding van de Muziekgieterij die in september 2019 officieel wordt geopend.

4 april 2019
BAM transformeert kantoor tot huisvesting voor COA in Maastricht

In opdracht van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) transformeert BAM het zogenaamde PLEM-gebouw in Maastricht aan de François de Veyestraat tot een opvanglocatie voor asielzoekers. Het voormalige kantoor van de Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij (PLEM) aan de François de Veyestraat dateert uit de jaren zestig. BAM verbouwt dit vijflaagse kantoor tot een regulier asielzoekerscentrum en realiseert vijf nieuwe blokken met wooneenheden naar een ontwerp van Buro BEB. Wethouder Mara de Graaf van de gemeente Maastricht en bestuurder Peter Siebers van het COA gaven met een handdruk vastgelegd in gips woensdag 3 april het officiële startsein aan BAM voor de bouw van de opvanglocatie.

17 december 2018

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht is al meer dan 2,5 jaar aan het werk in het Maastrichts UMC+. Het meerjarenproject omvat onder andere de volledige renovatie van het OK-complex. Inmiddels is de eerste projectfase afgerond en opgeleverd. Deze fase bestond uit het verplaatsen van de centrale sterilisatieafdeling (CSA) en het realiseren van een verbindingsgang tussen deze CSA en het nieuwe gebouw Verheylaan 10.