Regio Maastricht actueel

10 februari 2021

Vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar CORES Development uit Antwerpen is een gevestigde naam in het Belgische vastgoedlandschap. De corporate projecten van CORES focussen zowel op de residentiële vastgoedmarkt als op de huurmarkt van kantoren, hotels en studentenhuisvesting. Recent tilde CORES haar bedrijfsfilosofie ‘Urban Happiness’ over de landsgrens heen en ontwikkelde in Maastricht het allereerste Wauwhaus, een modern en jeugdig studentencomplex met 127 gemeubileerde units en tal van gemeenschappelijke ontspannings- en ontmoetingsruimten.

10 februari 2021

BAM Bouw en Techniek doet er alles aan om helder en transparant te communiceren over de werkzaamheden van een project. Eén van de middelen die BAM daarbij inzet is de ‘BAM Bouwt’ app. Via deze app houdt BAM de omgeving of gebruikers op de hoogte over de werkzaamheden en bijvoorbeeld gewijzigde aanlooproutes op en rond bouwplaatsen. Tevens kan de app ook vice versa gebruikt worden om aan BAM vragen te stellen over het betreffende project.

10 februari 2021

Toen begin 2015 Orbis Medisch & Zorgconcern Sittard-Geleen en Atrium Medisch Centrum Parkstad fuseerden tot Zuyderland, stond de centralisatie van enkele medisch-specialistische afdelingen voorop.  Zo werd bijvoorbeeld op 1 juli 2016 het Zuyderland Geboortecentrum officieel in gebruik genomen en waren vanaf dat moment de afdelingen verloskunde, kraamafdeling en neonatologie van beide ziekenhuislocaties gevestigd in Heerlen.

10 februari 2021

In 2018 startte de renovatie van het Belastingkantoor aan de Terra Nigrastraat in Maastricht. Opdrachtgever was het Rijksvastgoedbedrijf, de vastgoedorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid. Aanleiding van deze grondige renovatie was het achterstallige onderhoud en het ontbreken van een modern publieksgebied.

25 augustus 2020

Persbericht Wonen Limburg | Cores Development - Maastricht, 25 augustus 2020 – Wonen Limburg biedt aan de start van het nieuwe academiejaar in Maastricht aan zo’n 127 studenten huisvesting in het gloednieuwe studentencomplex Wauwhaus. De woningcorporatie kocht het pand aan de Dr. Nevenstraat van vastgoedontwikkelaar CORES Development uit Antwerpen.

26 mei 2020

In Maastricht is in opdracht van de Belvédère Wijk Ontwikkelings Maatschappij (ontwikkelingsmaatschappij gemeente Maastricht) het project Noorderbrugtracé gerealiseerd. Dit project sluit aan op de nieuwe Koning Willem Alexander tunnel. Beide verkeersaders bevorderen een betere doorstroming van het verkeer in, naar en uit Maastricht.

De nieuwe verkeersstructuur die is ontstaan, heeft onder andere geleid tot een herindeling van het aangrenzende terrein van Sappi Maastricht BV. Daar zijn nieuwe parkeerplaatsen en fietspaden gerealiseerd, is een nieuwe weegbrug aangelegd en is door BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht een nieuwe portiersloge gebouwd.

26 mei 2020

Universiteit Maastricht (UM) is niet alleen een van de jongste universiteiten van Nederland, het is ook de meest internationale universiteit van ons land, met een studentenpopulatie die ongeveer 120 nationaliteiten telt. De UM heeft een solide reputatie opgebouwd en behoort tot de beste jonge universiteiten ter wereld. Mede hierdoor kent de UM een aanhoudende groei van het aantal studenten en is uitbreiding van het aantal locaties noodzakelijk.

26 mei 2020

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht en Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen zijn - als resultaat van een aanbestedingstraject - twee jaar geleden een samenwerking aangegaan voor de realisatie van meerdere Brighthouses. In 2018 werden door BAM twee multi-tenant gebouwen gerealiseerd op de campus in Sittard-Geleen. De opdracht omvatte destijds de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties met de optie om dit te herhalen tegen een vastgestelde prijs. Door de prima samenwerking met BAM en het mooie eindresultaat in Sittard-Geleen was het voor Brightlands Campus Greenport Venlo een logisch besluit om voor de bouw van een Brighthouse op de campus in Venlo gebruik te maken van die optie en BAM opdracht te geven.

26 mei 2020

De recente verbouwingswerkzaamheden van Buitenplaats Vaeshartelt waren net afgerond toen het Coronavirus toesloeg en de deuren van het historische landgoed dicht moesten blijven. “We hadden gerekend op een mooie ingebruikname, maar die wordt nog heel even uitgesteld. Dat is natuurlijk een fikse streep door de rekening, maar we blijven positief”, aldus de heer Paul Janmaat, directeur van Vaeshartelt.

16 juli 2019

BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht werken nauw samen in de totstandkoming van een nieuwe locatie voor asielzoekers in Maastricht. BAM transformeert het voormalige gebouw van elektriciteitsmaatschappij PLEM aan de François de Veyestraat tot een opvanglocatie met 45 wooneenheden en centrale ruimten zoals een recreatiezaal en een dokters- en scholingsvoorziening. Naast het gebouw verrijzen nog eens 38 nieuwbouwwoningen, ook voor de bewoners van het asielzoekerscentrum (azc). Het nieuwe azc biedt straks plaats aan maximaal 650 asielzoekers.

16 juli 2019

De woonwensen en -eisen in de zorg zijn de afgelopen jaren nogal veranderd. Was het vroeger vooral gericht op samen, tegenwoordig staat de zelfstandigheid van de cliënt meer centraal en wordt geanticipeerd op het overheidsbeleid ‘Scheiden Wonen en Zorg’.

Bij de nieuwbouw van woonvorm Caberg in Maastricht zie je deze zelfstandigheid terug in de cliëntkamers. De nieuwe cliëntkamers zijn namelijk allemaal ingericht met een eigen badkamer en pantryvoorziening. Woonvorm Caberg is voor cliënten van stichting Radar. De voorziening is gebouwd voor mensen met een geestelijke beperking, waarvan sommigen ook lichamelijk beperkt.

16 juli 2019

Sinds de oprichting in 1960 is Trespa International B.V. uitgegroeid tot een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen. Het bedrijf wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor o.a. gevelbekleding en decoratieve gevels.

Om alle werkzaamheden van de Research en Development afdeling van Trespa International B.V. binnen de hoofdvestiging aan de Wetering in Weert in één gebouw te centraliseren werd voor nieuwbouw gekozen.

16 juli 2019

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht werkt al jaren nauw samen met Zuyderland Medisch Centrum Heerlen. BAM voert alle verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden uit voor het ziekenhuis. Toen het akkoord werd gegeven om de bestaande vierlaagse parkeergarage van Zuyderland te renoveren, schoof BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht aan in het bouwteam.

18 april 2019
De Muziekgieterij en BAM in gesprek over de verbouwing en uitbreiding van de Timmerfabriek

Nederland telt zo’n 250 poppodia. Deze variëren in capaciteit van 3.000 bezoekers (poppodium 013 in Tilburg) tot zaaltjes voor enkele tientallen muziekliefhebbers. Maastricht heeft met de Muziekgieterij een poppodium van Euregionale allure. Wekelijks spelen er lokale, nationale en internationale bands. Beginnende artiesten krijgen in de Muziekgieterij de kans om zich te presenteren, gerenommeerde wereldbands ontmoeten er hun fans. Sinds 2013 is de monumentale Timmerfabriek in Maastricht de thuisbasis van de Muziekgieterij. BAM Bouw en Techniek verzorgde de verbouwing en uitbreiding van de Muziekgieterij die in september 2019 officieel wordt geopend.

4 april 2019
BAM transformeert kantoor tot huisvesting voor COA in Maastricht

In opdracht van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) transformeert BAM het zogenaamde PLEM-gebouw in Maastricht aan de François de Veyestraat tot een opvanglocatie voor asielzoekers. Het voormalige kantoor van de Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij (PLEM) aan de François de Veyestraat dateert uit de jaren zestig. BAM verbouwt dit vijflaagse kantoor tot een regulier asielzoekerscentrum en realiseert vijf nieuwe blokken met wooneenheden naar een ontwerp van Buro BEB. Wethouder Mara de Graaf van de gemeente Maastricht en bestuurder Peter Siebers van het COA gaven met een handdruk vastgelegd in gips woensdag 3 april het officiële startsein aan BAM voor de bouw van de opvanglocatie.

17 december 2018

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht is al meer dan 2,5 jaar aan het werk in het Maastrichts UMC+. Het meerjarenproject omvat onder andere de volledige renovatie van het OK-complex. Inmiddels is de eerste projectfase afgerond en opgeleverd. Deze fase bestond uit het verplaatsen van de centrale sterilisatieafdeling (CSA) en het realiseren van een verbindingsgang tussen deze CSA en het nieuwe gebouw Verheylaan 10.

17 december 2018

De restauratiewerkzaamheden aan de rondelen ‘ Haet ende Nijt’ en ‘Vief Köp’ in Maastricht maken onderdeel uit van een groot onderhoud aan de zuidelijke stadsomwalling van de Limburgse hoofdstad. Gemeente Maastricht wil de waarde van de vestingwerken versterken door te investeren in het behoud, de beleving en betekenis van deze vestingwerken.  

17 december 2018

Gelegen tegenover De Oranjerie in Roermond en daterend uit de jaren vijftig van de vorige eeuw was het schakelstation van KPN toe aan een grondige revisie. Samen met opdrachtgever KPN en de stedenbouwkundigen en planologen van Gemeente Roermond heeft BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht een prachtige nieuwbouw gerealiseerd, passend bij de nieuwe grandeur van het oude stadscentrum van Roermond.

17 december 2018

Het statige kantoorgebouw De Colonel, gelegen naast het stationsgebouw van Maastricht, is in 2005-2006 gerealiseerd door BAM. De Colonel heeft een hoog afwerkingsniveau bestaande uit messing gevelpuien, terrazzo vloeren, hoogwaardige natuursteen en mahonie wandbetimmeringen. Sinds de ingebruikname in 2006 verzorgt BAM het jaarlijkse onderhoud van De Colonel.

9 mei 2018

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht beschikt over een eigen timmerwerkplaats. In deze timmerwerkplaats in Roermond werken ambachtelijke vakmensen die zijn toegelegd op specialistisch renovatie- en restauratiewerk, ouderwets handwerk, houtskeletbouw en ambachtelijk freeswerk. “Wat voor andere bedrijven vaak te lastig is, pakken wij gewoon aan.”

Pagina's