Actueel

26 juli 2018
BAM breidt Aletta Jacobshal van Rijksuniversiteit Groningen uit

Groningen, 26 juli 2018 - Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd om de Aletta Jacobshal op Zernike Campus in Groningen uit te breiden. De uitbreiding naar een ontwerp van Onix NL levert ongeveer 5.400 m² extra bruto vloeroppervlak op. Hiermee wordt het tekort aan tentamencapaciteit van de RUG opgelost. Gelijktijdig laat RUG de bestaande tentamenhal verduurzamen met zonnepanelen. BAM is geselecteerd om het plan van aanpak voor de uitvoering en de mate van overlastbeperking. De Aletta Jacobshal blijft namelijk in gebruik tijdens de werkzaamheden die eind 2018 starten.

13 juli 2018

(Persbericht gemeente Leek)

BAM Bouw en Techniek - Regio Noord heeft de aanbesteding van het ontwerp en de nieuwbouw van de brede school in de wijk Oostindie te Leek gewonnen. Op vrijdag 13 juli 2018 wordt het contract tussen de gemeente Leek en BAM ondertekend door regiodirecteur Tiede Swart van BAM en burgemeester Berend Hoekstra. De eveneens aanwezige wethouders Ben Plandsoen en Hans Morssink, en bestuurders van Quadraten (Johan Heddema) en SKSG (Atze Hoogma), zijn blij met het resultaat van de aanbesteding. BAM heeft Inbo-architecten, W2N engineers en Noorman-adviseurs ingezet voor ontwerp en techniek.

26 juni 2018
Burgemeester Marco Out van Assen en TT-voorzitter Arjan Bos hebben woensdagmorgen de nieuwe Winterdijktribune op het TT Circuit geopend. Copyright foto: René Legerstee

De nieuwe Winterdijk Tribune op het TT Circuit Assen is de tweede publieksvoorziening die door BAM Bouw en Techniek volledig is vernieuwd om meer comfort te bieden voor de bezoekers. De 308 meter lange en 13 meter hoge tribune biedt plaats aan maar liefst 9.100 fans. Vorig jaar realiseerde BAM Bouw en Techniek al de Haarbocht Tribune, die plaats biedt aan 10.000 toeschouwers.