Actueel

17 oktober 2019
Start nieuwbouw Kindcentrum Ten Boer

Wethouder Carine Bloemhoff van de Gemeente Groningen heeft woensdag 16 oktober 2019 samen met enkele kinderen in Ten Boer de starthandeling verricht voor de bouw van het Kindcentrum. Dit nieuwe scholencomplex biedt straks huisvesting aan voor de scholen OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B. De verwachting is dat het nieuwe complex eind 2020 klaar zal zijn. Aannemers Dijkstra Draisma en BAM zijn verantwoordelijk voor de nieuwbouw, waarbij BAM Bouw en Techniek - Regio Noord de installaties verzorgt.

7 oktober 2019
Eerste paal nieuwbouw gemeentehuis Midden-Groningen

Op maandag 7 oktober 2019 heeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn het officiële startsein gegeven voor de bouw van fase 2 van het project Het Kielzog. Het nieuwe gemeentehuis van Midden-Groningen in Hoogezand is hierin gevestigd. Hiermee wordt het gebouw ‘Het Kielzog’ compleet gemaakt: de bibliotheek en theater en kunstencentrum Kielzog zijn er al gevestigd.

30 september 2019
Hoogste punt bereikt uitbreiding Aletta Jacobshal Zernike Campus Groningen

(Persbericht Rijksuniversiteit Groningen) Groningen, 26 september 2019 - Bij de uitbreiding van de Aletta Jacobshal, die in omvang zal verdubbelen, heeft BAM Bouw en Techniek - Regio Noord afgelopen week het hoogste punt bereikt. Hiermee is de fase van zware bouwwerkzaamheden volgens planning afgerond. Tijdens deze ruwbouwfase is er vrijwel geen bouwhinder geweest. De staal- en betonconstructies staan en ondertussen is de connectie met het huidige pand gemaakt. De aanbouw zal medio 2020 worden voltooid.