Actueel

24 juli 2020

Het momentum is nu. Wat we nu met z’n allen meemaken, kunnen we gebruiken om de opgaven die er al lagen, goed aan te pakken. Frank Alberts, Manager bij BAM Bouw en Techniek - Regio Noordwest, weet het zeker: maatregelen omtrent de Coronacrisis gaan hand in hand met een efficiënte, kostensbeparende inrichting van (kantoor)gebouwen én de energietransitie. “Er ligt een enorme kans op tafel: als je toch moet nadenken over je werkprocessen en hoe je met elkaar samenwerkt, bekijk dat dan parallel aan je energieverbruik en CO2-uitstoot.”

24 juni 2020

In november 2019 opende burgemeester Femke Halsema de nieuwe archiefbewaarplaats van Amsterdam. Pv-panelen op het dak en aan de gevel, in combinatie met warmtewisselaars en stadsverwarming, maken het gebouw volledig energieneutraal. BAM Bouw en Techniek tekende voor de ontwikkeling, de bouw én het onderhoud voor de komende vijftien jaar. Met het oog op zo efficiënt mogelijk beheer en onderhoud van het gebouw, is een belangrijke rol weggelegd voor de meet- en communicatiesystemen in combinatie met het gebouwbeheersysteem.

11 februari 2020
BAM is gestart met verbouwing Openbaar Ministerie in Haarlem

In de binnenstad van Haarlem is BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest begonnen met de verbouwing van gebouw ‘De Appelaar’ aan het Simon de Vrieshof. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf hebben BAM en JHK Architecten een ontwerp uitgewerkt voor onder meer een nieuwe entree voor het Openbaar Ministerie en vergaderzalen voor het bestaande gebouw. Tijdens de verbouwing worden ook het bedrijfsrestaurant en de werkomgevingen gemoderniseerd.