Actueel

16 maart 2020

Paleis Het Loo ondergaat een grootscheepse vernieuwing en verbouwing. BAM Bouw en Techniek – Regio Oost is coördinerend bouwer van het project en realiseert de ondergrondse nieuwbouw. Deze nieuwe museumruimte verbindt de Oost- en Westvleugels en het hoofdgebouw van het bestaande paleis met elkaar. We zijn eind 2019 begonnen met het betonwerk van de ondergrondse uitbreiding. We maken van de bouwkuip een nieuw entreegebied en Grand Foyer voor het museum. Hoe garanderen we de waterdichtheid van de ruim acht meter hoge, ondergrondse uitbreiding?

6 februari 2020

Een harde deadline, een hieraan gekoppelde hoge werkdruk, binnenstedelijk bouwen, relatief veel tussentijdse aanpassingen door voortschrijdende inzichten en het opzetten van meerdere bouwstromen. Zie daar de mix waarmee projectmanager Murtza Akram en werkorganisator Arjo Boerman van aannemer BAM Bouw en Techniek - Regio Oost werden geconfronteerd in het grootschalige en spraakmakende renovatieproject van het stadhuis in Apeldoorn: Huis van de Stad.

5 februari 2020

ABN AMRO versnelt het tempo van reductie van de eigen CO2 footprint. Voor de komende 10 jaar is er budget gereserveerd om gebouwen en systemen nog energiezuiniger te maken. Deze week tekende ABN AMRO een contract met BAM Bouw en Techniek en KlokGroep, die een belangrijke rol spelen in dit proces.