dinsdag 7 februari 2023, 13:00 - 18:30

Wil jij deelnemen aan de Biobased Revolutie tijdens Week van de Circulaire Economie?

de Biobased Revolutie

Tijdens de Week van de circulaire economie (6-10 februari 2023) zoeken we opdrachtgevers, partners en externe experts om met ons in gesprek te gaan over biobased bouwen. 
Hiervoor organiseren we een event op 7 februari (13.00-17.00) in Woerden, met als doel om op ambitie- en praktijkniveau op één lijn te komen met elkaar, onze opdrachtgevers, en ontwikkelingen in de markt.

Graag nodigen wij je uit voor de BAM tafellakensessies in de Week van de Circulaire Economie met als thema: de Biobased Revolutie! 

Tijdens dit evenement staat biobased bouwen centraal met als thema:

‘Hoe kunnen we een doorbraak realiseren en radicaal meer biobased bouwen?’

We hebben een middagprogramma met een inspirerende spreker en interactieve tafellakensessies.

Aanmelden?

Klik hier om je aan te melden

Programma

Tijd

Inloop

13.00 – 13.30

Opening

13.30 – 14.00

Gastspreker: Biomimicry expert Saskia van den Muijsenberg

14.00 – 14.30

Tafellakensessie 1

14.40 – 15.25

Tafellakensessie 2

15.35 – 16.20

Afsluiting

16.30 – 17.00

Netwerkborrel

17.00 – 18.30

Saskia van den Muijsenberg

Gastspreker: Biomimicry expert Saskia van den Muijsenberg (Biomimicry NL)

Biomimicry betekent ‘het leven imiteren’. De natuur als inspiratie gebruiken om problemen in onze maatschappij op te lossen. Klinkt dat nog wat abstract? Dat hoeft het niet te zijn volgens biomimicry expert Saskia van den Muijsenberg. Zij legt op een praktische manier uit hoe biomimicry mensen en organisaties kan helpen bij complexe uitdagingen. Want: ‘de natuur zijn wij zelf, en als je die klik eenmaal gemaakt hebt, zie je overal om je heen verbanden.’ Saskia van den Muijsenberg werkte voor grote organisaties als NS en Shell, waar ze zich bezig hield met verandermanagement en innovatie. Hierbij ontdekte ze biomimicry en richtte zij samen met een aantal partners Biomimicry Nederland op. Momenteel is zij de enige Certified Biomimicry Professional in Nederland. Met haar workshops en lezingen wil Saskia mensen in organisaties bewust maken van hoe we van de natuur kunnen leren om maatschappelijke, organisatorische en technische uitdagingen te trotseren.

Tafellakensessies

In de tafellakensessies gaan we met elkaar in gesprek over biobased bouwen. We organiseren acht gesprekstafels met elk een andere deelvraag. In twee gespreksrondes wisselen we door, bouwen we verder op elkaars ideeën en schrijven we letterlijk op de tafellakens. De eerste ronde is een brainstormronde, in de tweede ronde bedenken de deelnemers concrete acties: ‘Wat kunnen we zelf doen?’ en kiezen we één actie die het meeste prioriteit heeft.

Locatie: De KAS in Woerden

Het evenement vindt plaats in De KAS in Woerden, waarbij we de gehele bovenverdieping tot onze beschikking hebben. Dit oude kantoorgebouw is volledig getransformeerd tot duurzame eventlocatie met twee glazen kassen op het dak. Die zorgen niet alleen voor een prachtige lichtinval, maar ook voor de ideale verwarming en ventilatie. Het in-house restaurant verzorgt na afloop van het inhoudelijke programma de netwerkborrel.

Praktische informatie

  • Datum: 7 februari 2023
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: De KAS in Woerden (De Bleek 13, 3447 GV, Woerden)
  • Bereikbaarheid Openbaar Vervoer: 10 min. Lopen vanaf NS-station Woerden.
  • Bereikbaarheid auto: Eenvoudig vanaf A12 afslag Woerden, gratis parkeren.

 Wij kijken uit naar een inspirerende middag en zien je graag op 7 februari 2023 in de KAS in Woerden.