The Student Hotel in Nieuw Delft

The Student Hotel (TSH) group opent in 2020, direct aan het Stationsplein in Nieuw Delft, de deuren van haar eerste vestiging in de universiteitsstad Delft. BAM Bouw en Techniek - Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het ontwerp van KCAP Architects&Planners.

Het project onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. Het hotel in Delft is het eerste hotel van The Student Hotel groep in Nederland dat zal worden gerealiseerd conform BREEAM certificeringscriteria.

De start van de bouw is gepland eind 2018. Het complex omvat circa 13.500 m2 en zal begin augustus, voor het nieuwe schooljaar, in 2020 worden opgeleverd.

The Student Hotel combineert hoogwaardige hotelfuncties met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Deze combinatie zorgt voor het ontstaan van zowel levendigheid als lifestyle en voor een breed aanbod aan faciliteiten voor beide doelgroepen.

De verschillende functies worden gecombineerd in een ensemble bestaande uit een gevarieerd plintvolume met vijf tot zes lagen en daarop twee torens. De plint huisvest op begane grond alle publieke hotelfuncties. De bovenste verdiepingen bieden ruimte voor 350 hotelkamers. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het te ontwikkelen park.

The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad.

Voor BAM is The Student Hotel - Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de The Student Hotel. Bij de realisatie werkt BAM samen met Bectro Installatietechniek (installaties), Nieman Raadgevende Ingenieurs (bouwfysica) en KCAP Architects&Planners (architect).

De kunst van het virtuele bouwen

Video BAM A&E

Voor de bouw van het ontwerp van KCAP Architects&Planners maakt BAM gebruik van een integraal team dat de nieuwste digitale technieken benut om het totale proces tot in perfectie te beheersen. Het gebouw is volledig uitgewerkt in een 3D model. Deze modellen leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook uitermate geschikt voor visualisaties en virtual
reality.

“Voor BAM is The Student Hotel - Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de TSH. En om juist samen met TSH in Delft, mijn oude studentenstad, dit hotel te mogen realiseren is bijzonder. Enthousiast dragen wij ons ‘steentje’ bij aan de bouw van TSH en realiseren we samen met onze partners een waardevolle toevoeging aan Nieuw Delft.". 

Gijs Leffers, projectleider BAM Bouw en Techniek - Projecten

Over onze opdrachtgever

The Student Hotel (TSH) group, pioniers van hybride, hoogwaardige co-living, co-working hospitality en studentenhuisvesting biedt een unieke bestemming voor een snelgroeiende internationale gemeenschap. De ontwikkelaar, investeerder en exploitant heeft 4.400 kamers op 11 locaties, waaronder: Florence, Rotterdam, Amsterdam (twee locaties: stad en westen), Den Haag, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Parijs en twee TSH Campus locaties in Barcelona - alleen voor studenten woningen. Aan het einde van 2018 verwacht TSH 10.726 kamers: 4.400 kamers operationeel en 6.326 in aanbouw of in ontwikkeling te hebben. TSH Dresden gaat open in 2018. Bologna, Madrid en Berlijn openen in 2019. Florence Belfiore, Parijs, Porto, Rome, Delft en Wenen openen in 2020. Carcavelos Lissabon, Toulouse, Florence Manifattura Tabacchi en Barcelona openen in 2021. TSH is van plan om in de komende vijf jaar 65 gebouwen in diverse Europese steden operationeel te hebben, in aanbouw of gepland. 

Toonbeeld van integratie van een uniek gebouw in haar natuurlijke omgeving.

BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Océ – a Canon Company in Venlo. Het ontwerp is van architectenbureau Broekbakema.

Het nieuwe kantoor van de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën heeft een vloeroppervlak van 15.500 m2 en biedt plaats aan circa 550 medewerkers. BAM is in mei 2018  met de realisatie van het gebouw en alle technische installaties gestart. De bouw neemt anderhalf jaar in beslag. De nieuwbouw wordt op eigen grond gerealiseerd nabij het bestaande hoofdkantoor in Venlo.

 

Video: Océ

 

De kunst van het virtuele bouwen

Voor de bouw van het ontwerp van Architectenbureau Broekbakema maakt BAM gebruik van een integraal team dat de nieuwste digitale technieken benut om het totale proces tot in perfectie te beheersen. Het gebouw is volledig uitgewerkt in een 3D model. Deze modellen leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook uitermate geschikt voor visualisaties en virtual
reality.

 

‘Het dak van het kantoor wordt maximaal benut voor het plaatsen van PVpanelen en verwerken van PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium. Door het toepassen van energiezuinige LED verlichting en de hoge mate van daglichttoetreding in het ontwerp kan met deze voorzieningen een belangrijk deel van het elektriciteitsgebruik in het gebouw worden opgewekt.’

- Joost Wieland, Projectleider BAM Bouw en Techniek - Projecten.

 

Over onze opdrachtgever

"Océ, opgericht in 1877, is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale beeldverwerking, industrieel printen en collaboratieve zakelijke dienstverlening. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Océ, als onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale printtechnologieën in toekomstige markten. Océ's hoofdkantoor in Nederland ligt in het hightech hart van Europa."

Blog Jaco Prins: Next level BIM, de schat aan data relevant maken voor de opdrachtgever

26 september 2018

BIM is een onmisbaar onderdeel in het proces van ontwerpen, bouwvoorbereiding, realisatie en exploitatie. BIM biedt de mogelijkheid om de bouwopgave vooraf volledig uit te werken. Dit geeft inzicht in het te realiseren project en het te ontwerpen bouwproces en voorkomt problemen in de uitvoering. 
Bij BAM worden alle nieuwbouwprojecten met BIM uitgevoerd. Dit betekent een grote hoeveelheid aan data en geometrie. Data die ook rechtstreeks doorgestuurd kunnen worden naar een CNC-machine, waarmee geometrie van een product automatisch kan worden gecreëerd.

Veilig werken op schuine steiger

Veilig werken op schuine steiger

Geen gevel staat recht bij het Groninger Forum en hetzelfde geldt voor de steigers eromheen. BAM Materieel en BAM Advies & Engineering ontwierpen een steigerconstructie, die dankzij verschillende hellingshoeken de gevels altijd volgt. Zo ontstaat op alle niveaus een veilig werkplatform voor het uitvoeringsteam.

REnnovates, een integraal businessmodel dat de energietransitie betaalbaar maakt

10 september 2018
energietransitie betaalbaar gasloos BAM REnnovates

REnnovates is in oktober 2015 gestart als het eerste integrale, Europese businessmodel dat als doel heeft: de energietransitie betaalbaar maken voor alle partijen. Veel gemeenten en woningcorporaties met ouder vastgoed staan voor de uitdaging hun portefeuilles te verduurzamen en gasloos te maken. Het innovatietraject REnnovates heeft geprobeerd een betere businesscase te bereiken voor de renovatie van deze sociale huurwoningen, door energiesturing ook actief onderdeel te laten zijn van het verduurzamingsconcept.  Initiatiefnemer BAM heeft dit project opgezet in het kader van Horizon 2020; een EU-subsidieprogramma voor innovatie en onderzoek. Het consortium van BAM, Mostostal (Polen) en Mondragon (Spanje) en van netwerkbeheerder Stedin (NL), onderzoeksinstelling Vito (België), smart-grid-specialist Enervalis met investeerder Belfius (België), MassiveCell Technologies (Finland) en smart-homesysteembedrijf KEO(Dld), kreeg 5 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie. Het project is gestart vanuit de ambitie om met elkaar de energietransitie haal- en betaalbaar te maken.

Europees programma REnnovates vormt opmaat naar energieneutrale wijken

29 augustus 2018

Bunnik, 29 augustus 2018 – Partijen in het Europese innovatieprogramma REnnovates hebben dinsdag 28 augustus de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar de mogelijkheden om bestaande woonwijken op een slimme en toekomstbestendige wijze energieneutraal te maken. De resultaten zijn voortgekomen uit de transformatie van in totaal 249 bestaande huurwoningen naar nul-op-de-meter woningen. Het eindrapport is tijdens een symposium in Homestudio's - het Experience Center Wonen van BAM in Utrecht - gepresenteerd aan minister Eric Wiebes en de Vlaamse minister Bart Tommelein.

Veilig werken in de bouw is de verantwoordelijkheid van alle partners in de keten.

2 juli 2018 - BAM Advies & Engineering

Woensdagmiddag 27 juni jl. werd bij Movares officieel het kennisportaal constructieve veiligheid gelanceerd door Bart Dunsbergen van het ministerie van BZK en Margreet Schotman voorzitter van VBTN. Het portaal is een initiatief van een groot aantal partners in de branche waaronder BAM, Rijksvastgoedbedrijf, ProRail, Royal Haskoning, Movares, Schiphol, branchevereniging TIS, IV groep en Rijkswaterstaat. Op deze centrale plek is nu alle kennis en informatie over constructieve veiligheid voor iedereen toegankelijk.

Gebouwfocus op 'WEL(L)zijn' en gezondheid

26 juni 2018

Duurzame gebouwen gaan verder dan energiebesparing en lagere milieubelasting. Het besef groeit dat aandacht voor welzijn en gezondheid veel meer waarde toevoegt. De gebruiker voorop dus. BAM is baanbreker in Nederland en heeft met het WTC in Utrecht het eerste Nederlandse WELL-gebouw gerealiseerd.

Integrale samenwerking voor internationale rechtspraak

Het voormalige Europol-gebouw aan de Raamweg in Den Haag wordt door BAM verbouwd voor de komst van het Kosovotribunaal. Deze speciale rechtbank richt zich op misdrijven tegen de menselijkheid die eind vorige eeuw tijdens de Kosovo-oorlog zijn gepleegd. Nieuwe technieken, bijzondere specialismen en deskundige partners zorgen voor een complete herinrichting. 

Crematorium Ommeland en Stad

De constatering door BAM Bouw en Techniek van een tekort aan crematoria in Groningen heeft geleid tot de ontwikkeling van crematorium Ommeland en Stad. Na het koppelen van een kavel aan het beoogde crematorium, heeft Respectrum Crematoria BV zich gemeld als investeerder en opdrachtgever. Hierna is de ontwikkeling en ook de bouw van het crematorium in gang gezet.

Crematorium Ommeland en Stad is gevestigd op een terrein met een oppervlakte van zo’n vier hectare. Op het terrein is een parkeerterrein gelegen en zijn er diverse paden die leiden naar de strooiweide en de ingang van het crematorium. Het crematorium zelf neemt een oppervlakte van 1.850 m2 BVO in, bestaande uit enkel een begane grond. Er zijn verschillende ruimtes, die zo ingericht zijn dat de in- en uitstroom van twee crematies tegelijkertijd kan plaatsvinden. Dit is mogelijk door de scheiding van de condoleanceruimte in twee delen. Naast de condoleanceruimtes is er een ceremonieruimte aanwezig. Deze ruimte heeft een extra hoog plafond en muren die grotendeels bedekt zijn met raampartijen, wat een ruimtelijk effect geeft. Daarnaast zijn er meerdere opbaarkamers, is er één ovenruimte, is er kantoorruimte en zijn er meerdere voorzieningen voor de nabestaanden. Naast de bouw van deze ruimtes, zijn ook alle werktuigbouwkundige installaties, elektrische installaties en ruim 150 zonnepanelen door BAM geïnstalleerd.

De ontwikkeling van crematorium Ommeland en Stad heeft in totaal zeven maanden geduurd, waarna een realisatieperiode volgde van negen maanden. Begin december 2017 vond de oplevering plaats.

ONTWIKKELFASE
Na het gezamenlijk ondertekenen van een Design & Build (DB) contract, zijn de ontwikkelingen van crematorium Ommeland en Stad in gang gezet. Daarbij is speciale aandacht besteed aan de meest duurzame toepassingen. Het project is daarnaast volledig vanuit een integraal BIM model gerealiseerd met vooruitstrevende toepassing van BIM-technologieën, zowel op bouwkundig als technisch gebied.

A&E Architecten heeft in het ontwerp een intieme sfeer gevangen die gecombineerd wordt met openheid. De intieme sfeer is neergezet bij binnenkomst, waarbij het gevoel van een warme woonkamer sterk naar voren komt. Bij binnentreden van de ceremonieruimte word je juist overspoeld door zicht op het park, waardoor men de blik kan laten dwalen. Vanaf het park kan de buitenkant van het crematorium bewonderd worden, waar meteen de ‘eyecatcher’ te zien is. Het gaat hier om de omliggende daklijst die een paviljoenachtige uitstraling geeft en een beschermend gevoel biedt. Deze daklijst wordt op een bepaalde plek ondersteund door een boomconstructie en op bepaalde plekken zweeft deze rondom het gebouw. Door de plaatsing van het gebouw in het midden van het veld wordt deze omringd door vijvers. Zo lijkt het alsof het gebouw deels in het water staat. Het omliggende park met zijn vijvers is ontworpen door Buro Hollema.

DUURZAAMSTE CREMATORIUM
Crematorium Ommeland en Stad heeft een voortvarende realisatieperiode gekend en kenmerkt zich zelfs als het groenste crematorium van Nederland!

BREEAM-NL certificering
Het crematorium is beoordeeld op zijn duurzaamheidsprestatie en is op basis van de richtlijnen die zijn gesteld voor de ontwerpfase van een nieuwbouw crematorium beloond met een BREEAM-NL Excellent certificaat. Dit houdt in dat BAM tijdens de ontwerpfase een score van tenminste 70% heeft behaald voor het toepassen van verschillende duurzaamheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn onder andere het warmteterugwinningssysteem dat op de oven is geplaatst, het gebruik van een bewegingsmelder op verlichting, het hergebruik van materialen en het gebruik van duurzame, demontabele materialen. Crematorium Ommeland en Stad is hiermee zelfs het eerste crematorium in Nederland met een BREEAM-NL certificering.

Planning
In maart 2017 is de bouw van het crematorium gestart en één december 2017 heeft de oplevering plaatsgevonden. Het project is daarmee binnen de gestelde tijd opgeleverd. Door toepassing van BREEAM is er daarna nog twee weken tijd gegeven voor het gebruiksklaar maken van het gebouw.

Kwaliteitsborging
Om de kwaliteit te waarborgen, is gebruik gemaakt van snagR tijdens oplevering van het gebouw. Daarnaast hebben externe adviseurs en opzichters een adviserende rol gespeeld, om zo het eindresultaat tot een hoger niveau te tillen.

Pagina's