Binnenstedelijk bouwen is altijd complex

In het Scheepvaartkwartier is De Zalmhaven de nieuwe blikvanger aan de Rotterdamse skyline. Het project is deze maand opgeleverd en omvat in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. Op de bovenste verdieping komt een restaurant met een prachtig uitzicht over Rotterdam en ver daarbuiten.

De bouw van De Zalmhaven,  de hoogste woontoren van de Benelux, is na ruim 3,5 jaar zo goed als afgerond. Om zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving en vanwege de bouwveiligheid is gekozen voor een geprefabriceerde constructie. De Zalmhaven is de hoogste prefab-toren ter wereld. 

Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw was in handen van BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten.

Building a sustainable tomorrow

Actualiteiten

Fotografie: Eric Fecken
10 november 2022

Erasmus Universiteit Rotterdam opent zeer duurzaam onderwijsgebouw

Langeveld Building is schoolvoorbeeld van toekomstbestendig onderwijsvastgoed

Met als thema ‘Building the future’ opende de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op donderdag 10 november 2022 op feestelijke wijze het nieuwe Langeveld Building, vernoemd naar hoogleraar Emancipatievraagstukken Henny Langeveld (1926-2004). Dit multifunctionele onderwijsgebouw is een van de meest duurzame onderwijsgebouwen in Nederland volgens BREEAM, 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode

3 november 2022

BAM koploper Forest50

BAM is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Forest50. Deze prestigieuze lijst rangschikt de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland (bron: Cobouw) op de mate van gebruik van duurzaam hout en de communicatie over het belang van verantwoord bosbeheer. Slokker Bouwgroep en Heijmans maken de top drie compleet. De ranking wordt sinds 2015 door FSC Nederland gepubliceerd.

2 november 2022

Herontwikkeling Berghaus in Amsterdam-West van start

Wonen en werken gaan hand in hand in nieuwe wijk

Amsterdam, 2 november 2022 – Internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager, Round Hill Capital en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben dinsdag het startschot gegeven voor de bouw van Berghaus. Op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam is de laatste paal de grond ingegaan voor het voormalig kantoorgebouw dat wordt herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkconcept. De bijzondere handeling werd verricht door Projectdirecteur Gebiedsontwikkeling Nieuw-West van de gemeente Amsterdam Nabila Bouabbouz. Nu het heien erop zit wordt gestart met de bouw van de drie torens bovenop het oorspronkelijk gebouw, dat is gesloopt en in de oorspronkelijke stijl wordt herbouwd.