BAM voor de overheid

In de publieke sector gaat veel aandacht uit naar de kosten voor huisvesting. Ongeacht of het om nieuwbouw, renovatie of om restauratie van historisch vastgoed gaat. Publieke middelen moeten immers zo goed mogelijk besteed worden. Tegelijkertijd heeft de maatschappij hoge verwachtingen van publieke gebouwen. In onze visie moet het bouwen van een publiek gebouw meer opleveren dan de besparing alleen. Het moet ook klaar zijn voor de toekomst. En aan de hoogste eisen van veiligheid en duurzaamheid voldoen. Door de ontwikkeling, realisatie en het beheer en onderhoud integraal te benaderen, boeken we op veel fronten winst. De kwaliteit van het proces neemt toe, de bouwkosten verminderen, er is minder tijd nodig en ook de herstelactiviteiten nemen af. Een integraal bouwproces biedt bovendien de mogelijkheid om in een vroeg stadium het energieplan voor de komende vijftien jaar door te rekenen. En bij ons is zo’n integraal bouwproces volledig BIM-gestuurd. Dat maakt dat alle stappen en materialen in het bouwproces digitaal worden vastgelegd. Dat geldt ook voor onze verantwoordelijkheid bij validatie. Toegepaste materialen en onze procesgang zijn dus altijd weer terug te vinden.

Actueel

19 augustus 2019

(Persbericht gemeente Utrecht:) Utrecht, 19 augustus 2019 - Utrecht heeft vanaf vandaag de grootste fietsenstalling ter wereld, met 12.500 plekken. Bij de feestelijke opening van de fietsenstalling Stationsplein heeft staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente Utrecht, NS, ProRail en de Stichting Landelijk Fietsplatform de Nederlandse Fietscultuur voorgedragen voor de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

23 juli 2019

Haarlem, 23 juli 2019 – BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest renoveert in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het gebouw ‘De Appelaar’ (Simon de Vrieshof 1), gelegen in het centrum van Haarlem. In het gebouw (2005) zijn zowel de Rechtspraak als het Openbaar Ministerie (OM) gehuisvest.

6 juni 2019

Utrecht, 6 juni 2019 – BAM Bouw en Techniek is geselecteerd om in opdracht van Gemeente Utrecht een grootschalig parkeergebouw te realiseren aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw met een vloeroppervlak van circa 20.500 m2 zal plaats bieden aan 620 voertuigen waarvan 50 voor de P+R.