Sport & vrije tijd actueel

24 maart 2021

Vandaag was de grote dag: de 'mega-truss', die in de toekomst het dak boven de Molenaar-tribune moet gaan dragen, is met de nodige zorgvuldigheid op het AFAS Stadion geplaatst. Aan het hijsen ging een voorbereiding met militaire precisie vooraf. 

10 februari 2021

BAM Bouw en Techniek doet er alles aan om helder en transparant te communiceren over de werkzaamheden van een project. Eén van de middelen die BAM daarbij inzet is de ‘BAM Bouwt’ app. Via deze app houdt BAM de omgeving of gebruikers op de hoogte over de werkzaamheden en bijvoorbeeld gewijzigde aanlooproutes op en rond bouwplaatsen. Tevens kan de app ook vice versa gebruikt worden om aan BAM vragen te stellen over het betreffende project.

22 mei 2020

Alkmaar, 22 mei 2020 - AZ heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. BAM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

16 oktober 2019
Bramske van Beijma en Frank Alberts in gesprek over superbatterij in Johan Cruijff ArenA

Bramske van Beijma en Frank Alberts in gesprek over superbatterij in Johan Cruijff ArenA

BAM bouwt aan slimmere steden: Smart Cities. Om gezonde, duurzame en verbonden steden te creeëren, moeten we anders met onze energie omgaan: niet alleen met het opwekken, maar ook met het opslaan ervan. BAM neemt haar verantwoordelijkheid en acteert al in lijn met het Klimaatakkoord, zonder aanvullende regelgeving af te wachten.

“Dat is ook het advies dat wij aan andere ondernemers geven: neem initiatief, er zijn partijen bereid om deze nieuwe weg met je af te leggen. Als je voor BAM kiest, doen we het samen.”

 

15 augustus 2019

Donderdag 15 augustus is het nieuwe onderkomen voor de PSV Academy (voorheen de jeugdopleiding) officieel geopend op het trainingscomplex De Herdgang. BAM was als hoofdaannemer integraal verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden en de planning.

12 november 2018
BAM Johan Cruijff ArenA Amsterdam

Londen, 12 november 2018 – De megabatterij van de Johan Cruijff ArenA heeft de prestigieuze Green Apple Award voor Environmental Best Practice gewonnen. Het slimme opslagsysteem bestaat uit tweedehandse batterijen uit elektrische auto’s. Ze voorzien het stadion van betrouwbare en duurzaam opgewekte energie, ook tijdens een stroomstoring. De Johan Cruijff ArenA is één van de meest duurzame stadions ter wereld.

29 juni 2018

Vandaag is Europa’s grootste ‘second life’ megabatterij in een commercieel gebouw in gebruik genomen. Loco-burgemeester Udo Kock (wethouder financiën en economische zaken) verrichtte de officiële openingshandeling in de Johan Cruijff ArenA. 

26 juni 2018
Burgemeester Marco Out van Assen en TT-voorzitter Arjan Bos hebben woensdagmorgen de nieuwe Winterdijktribune op het TT Circuit geopend. Copyright foto: René Legerstee

De nieuwe Winterdijk Tribune op het TT Circuit Assen is de tweede publieksvoorziening die door BAM Bouw en Techniek volledig is vernieuwd om meer comfort te bieden voor de bezoekers. De 308 meter lange en 13 meter hoge tribune biedt plaats aan maar liefst 9.100 fans. Vorig jaar realiseerde BAM Bouw en Techniek al de Haarbocht Tribune, die plaats biedt aan 10.000 toeschouwers.

23 mei 2018
BAM Johan Cruijff ArenA

Amsterdam, 23 mei 2018 - In de Johan Cruijff ArenA is de bouw gestart van een megabatterij van 3MW. Het stadion heeft daardoor eind juni 2018 een wereldprimeur; de realisatie van het grootste energieopslagsysteem in een multifunctioneel gebouw bestaande uit onder andere honderden eerste generatie (gebruikte) Nissan LEAF batterijen. Dankzij de batterij wordt de energievoorziening in de ArenA nog betrouwbaarder en kan energie efficiënter worden gebruikt. In de toekomst kan het door projectpartners BAM, The Mobility House, Eaton en Nissan ontwikkelde innovatieve opslagsysteem ook een oplossing zijn voor andere energiebewuste bedrijven.

10 april 2018

Koninklijke BAM Groep is founder en innovation partner van de Amsterdam ArenA. Gezamenlijk zetten BAM en de ArenA hun innovatieve krachten in om ‘the world’s leading smart playground’ te realiseren.

 

11 december 2017

Vrijdagochtend 8 december werd op het TT Circuit Assen officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Winterdijk tribune. Vice voorzitter van het TT Circuit Bert Jansen, wethouder Ruud Wiersema en architect Rien de Groot storten de eerste paal. De bouw van deze nieuwe tribune is in uitvoering bij BAM Bouw en Techniek - Regio Noord.

20 september 2017
BAM Amsterdam ArenA hightech beheer en onderhoud

Amsterdam, 20 september 2017 – Amsterdam ArenA en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van het stadion. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar. BAM start dit jaar met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem. Met behulp van sensoren verzamelt dit systeem data van de aangesloten apparatuur. Analyse van deze data stelt BAM in staat storingen vroegtijdig te detecteren, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat.

16 februari 2017

Amsterdam, 16 februari 2017 - BAM Bouw en Techniek en Honeywell worden strategische innovatiepartners van de Amsterdam ArenA voor alle techniek. Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell worden geanalyseerd.

1 december 2016

Medio 2015 presenteerden de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meysters het plan voor de Dutch Windwheel: een 174 meter hoog gebouw dat bestaat uit twee ringen die onder meer woningen en een attractie huisvesten. De Dutch Windwheel zal gebruik maken van geavanceerde, efficiënte technologische oplossingen. Oplossingen die deels nog (door)ontwikkeld moeten worden. Dinsdag 29 november is de Stichting Innovatieprogramma Dutch Windwheel opgericht.

15 november 2016

Wethouder Victor Everhardt heeft op 15 november de eerst paal geslagen voor de geïntegreerde bouw van Het Platform (voorheen Zuidgebouw) en het nieuwe bus-tramstation van de Uithoflijn. Eind 2015 heeft de gemeente Utrecht deze ontwikkeling gegund aan ABC Planontwikkeling met Westplan Investors NV. Architect is VenhoevenCS architecture+urbanism. De bouw wordt ter hand genomen door BAM Bouw en Techniek en Combinatie BAM Uithoflijn. Het bovenliggend gebouw Het Platform is ontworpen als een slimme en duurzame MicroCity, gericht op een gezonde levensstijl in een inspirerende omgeving, met veel licht, lucht en groen. Het project wordt in 2018 opgeleverd, inclusief de onderliggende bus-tramterminal. De eindbelegger voor dit gebouw is Delta Lloyd Levensverzekering NV.

10 maart 2015

Bunnik, 10 maart 2015 – BAM Bouw en Vastgoed heeft vastgesteld dat het niet mogelijk is om het door het Feyenoord Founders Consortium (BAM, AM en Siemens) ontwikkelde bouwplan voor de nieuwe Kuip (op basis van het door Feyenoord geformuleerde programma van eisen) te realiseren binnen het door Feyenoord vastgestelde maximale bouwbudget van € 206 miljoen. BAM had uitvoering van de plannen begroot op € 215 miljoen (exclusief inflatie).

5 februari 2014

De kosten van gas- en elektriciteitsverbruik drukken vaak behoorlijk op de begroting van sportverenigingen. Door duurzaam te ondernemen valt op dit thema letterlijk en figuurlijk winst te behalen op dit thema. Zo wordt er ook een positieve bijdrage geleverd aan een beter milieu. De provinciale sportkoepel Sportservice Noord-Brabant en Green Liz gaan Brabantse sportverenigingen helpen om dit te realiseren. De partijen hebben hun samenwerking vastgelegd in een overeenkomst.

27 januari 2014

(Persbericht Feyenoord Founders Consortium:) Rotterdam, 25 januari 2014 - Feyenoord Founders Consortium (FFC) heeft zijn plan voor een vernieuwd stadion van Feyenoord gepresenteerd bij de verkenners voor de stadionontwikkeling, de heren Wim van Sluis, Jos van der Vegt en Hans Vervat.

10 januari 2014

Hoge energiekosten drukken vaak zwaar op de begroting van sportverenigingen. SportDrenthe gaat in samenwerking met Green Liz Drentse sportverenigingen helpen het terugdringen van de energierekening en het verduurzamen van hun accommodatie. Zo wordt er een positieve bijdrage geleverd aan een beter milieu.

24 april 2013

Een lagere energierekening. Daar hebben veel sportverenigingen veel voor over. De Gelderse Sport Federatie (GSF) en Green Liz gaan Gelderse clubs helpen om dit te realiseren. Dinsdag 23 april is hun missie officieel van start gegaan.