OV-Terminal Arnhem opengesteld voor reizigers

29 oktober 2015 16:47

Gisteren werden de bouwhekken rond Station Arnhem weggehaald en konden de reizigers voor het eerst door de nieuwe stationshal lopen. De reacties van de reizigers zijn stuk voor stuk geweldig. Het nieuwe station wordt op 19 november officieel geopend. Zoals de woordvoeder van ProRail Franc de Korte het verwoordde bij Omroep Gelderland: “Arnhem heeft een spoorkathedraal gekregen”.

Dat er een waar kunstwerk in Arnhem is verrezen, is ook de media niet ontgaan. Vanmorgen besteedde het programma Goedemorgen Nederland van WNL ruimschoots aandacht aan het nieuwe station. In de ochtenduitzending kwamen op verschillende tijden Karin van Helmond namens ProRail, collega Menno van Middelkoop namens de bouwcombinatie BAM / Ballast Nedam, wethouder Gerrie Elfrink namens de gemeente Arnhem en Machteld Kors namens architect UN Studio aan het woord om samen het verhaal van station Arnhem te vertellen.

We delen deze filmpjes graag.  Klik op de afbeelding om het fragment te bekijken.

Deel 1:

Karin van Helmond - ProRail

Karin van Helmond, Projectleider ProRail, over het lef dat nodig is om dit project te kunnen realiseren (vanaf 8:10 tot 10:00)

Deel 2:

Menno van Middelkoop - Bouwcombinatie BAM / Ballast Nedam

Menno van Middelkoop, Projectleider Bouwcombinatie BAM / Ballast Nedam, over de uitdagingen en de oplossingen om de constructie te kunnen realiseren (5:40 tot 8:00)

Deel 3:

Gerrie Elfrink - Gemeente Arnhem

Gerrie Elfrink, wethouder Gemeente Arnhem, over de reis naar het nieuwe station (7:38 tot 9:28)

Deel 4:

Machteld Kors - UN Studio

Machteld Kors, woordvoerder UN Studio, over de teamspirit en het geloof in het ontwerp (6:36 tot 8:52)

Het team van ProRail, Gemeente Arnhem, UN Studio en BAM / Ballast Nedam is natuurlijk enorm trots op het resultaat en kijkt uit naar de opening op 19 november a.s.!