Hoogste punt nieuw Zaans Medisch Centrum bereikt

Op donderdag 10 september is officieel het hoogste punt (25 meter) van het nieuwe Zaans Medisch Centrum bereikt. De vlaggen werden gehesen op het dak van het nieuwe gebouw, ruim een jaar na het slaan van de eerste paal.

​De verwachting is dat het gebouw in september 2016 wordt opgeleverd en in het eerste kwartaal 2017 gereed is voor gebruik.

Gastvrij, vernieuwend en betrouwbaar

In het nieuwe Zaans Medisch Centrum staat de mens centraal. Patiënt, jong of oud, bezoeker, verpleegkundige en arts, het ziekenhuis is voor iedereen. Het gebouw is zo ontworpen dat patiënten zo snel mogelijk herstellen in een prettige omgeving. Het wordt een gastvrij, vernieuwend en betrouwbaar ziekenhuis waar patiënten en bezoekers zich welkom voelen en waar medewerkers graag werken.

Unieke samenwerking

Het ZMC is een alliantie aangegaan met BAM Bouw en Techniek en Vitaal ZorgVast, een dochteronderneming van BAM Bouw en Techniek. Samen ontwerpen, realiseren, beheren en onderhouden zij het nieuwe ziekenhuis. Dit is een unieke samenwerking. Nog niet eerder werd een samenwerkende partij zo vroeg betrokken. De krachten zijn gebundeld voor de ontwikkeling, de bouw en het onderhoud voor 25 jaar. Het nieuwe ziekenhuis staat voor duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.
 
Het nieuwe Zaans Medisch Centrum is ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft.