De hoogte in!

6 oktober 2016 09:00

Er is de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan de fundering van het Multi Purpose Building* van Eindhoven Airport, dat verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. Nu is de tijd aangebroken dat we de hoogte in gaan met de bouwwerkzaamheden.

De kolommen zijn inmiddels gestort en afgelopen week is het eerste deel van de bollenvloer van de eerste verdieping geplaatst. Deze bollenvloer is een bijzondere vloer onder andere vanwege zijn lichte gewicht , flexibiliteit in toepassingen en zijn recyclebare componenten. Naar verwachting is de vloer op de eerste verdieping in week 43 gereed. Op volle kracht wordt er daarna doorgebouwd naar het hoogste punt van de ruwbouw, dat omstreeks januari 2017 wordt bereikt.

Het Multi Purpose Gebouw combineert verschillende functies, zoals een overdekte OV-terminal en een McDonald’s restaurant op de begane grond. Op de drie verdiepingen daarboven bevinden zich de kiss and ride zone, kort parkeren P1 met oplaadfaciliteiten en functies zoals Parkeerbeheer en Services gericht op mobiliteit. De directe omgeving krijgt een groene en autoluwe inrichting, zodat een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat. Het openbaar vervoer, auto’s en taxi’s zullen in de toekomst op een nieuwe, snelle, en makkelijke manier worden bediend. Het MPB krijgt een duurzaam karakter conform de BREEAM certificering ´very good´.