BAM en businesspark Lelystad Airport realiseren groot zonnepark Lelystad

15 november 2016 12:36

BAM Bouw en Techniek bv en businesspark Lelystad Airport bv hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een groot zonnepark in Lelystad. Het project draagt de werknaam Solarcity Lelystad en is gesitueerd tussen de A6 en het vliegveld Lelystad. Het beoogde zonnepark omvat circa 115.000 panelen op een oppervlakte van minimaal 50 ha, met een geïnstalleerd vermogen van ten minste 30MW. De jaarlijkse duurzame energieproductie bedraagt circa 31GWh. Dit komt overeen met het gebruik van ongeveer 9.000 huishoudens.

Het plan past binnen het huidige bestemmingsplan Lelystad Larserknoop. Momenteel wordt de aanvraag voor de omgevingsvergunning voorbereid. Naar verwachting zal BAM eind 2017 met de bouw van het zonnepark van start gaan. De eerste levering van duurzame energie wordt medio 2018 verwacht.
 
Naast het zonnepark in Lelystad onderzoeken businesspark Lelystad Airport en BAM de mogelijkheden om de samenwerking te intensiveren en tevens op andere locaties energieprojecten te realiseren.

 
Nadere informatie:

Arno Uiterweerd, BAM Bouw en Techniek regio Oost, (055) 538 76 00