The Student Hotel opent in Maastricht

23 november 2016 15:31

BAM Bouw en Techniek Regio Maastricht voert de renovatie en de huisvesting van The Student Hotel in het Eiffelgebouw in Maastricht uit. De werkzaamheden bestaan enerzijds uit de cascorestauratie van het totale gebouw, zo’n 33.000 vierkante meter, in opdracht van WOM Belvédère, en anderzijds uit het realiseren van de 378 kamers en hotelfaciliteiten, in opdracht van The Student Hotel.

De eerste Limburgse vestiging van The Student Hotel zal met zo’n 18.000 vierkante meter de belangrijkste gebruiker van het Eiffelgebouw zijn. De overblijvende 40 procent van het historische Eiffelgebouw zal worden gevuld met functies als wonen, werken, detailhandel en horeca. Het gebouw opent de deuren in het najaar van 2017 en wordt een van de blikvangers van het vernieuwde Sphinxkwartier. De aanneemsom bedraagt 28 miljoen euro. De bouwtijd is 14 maanden, de oplevering staat gepland in het najaar van 2017.

Eiffelgebouw

Het Eiffelgebouw is een industrieel monument gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. De drie geschakelde fabrieksgebouwen kwam tussen 1928 en 1941 tot stand en maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx.Het beeldbepalende gebouw is sinds 1996 een rijksmonument. Na een periode van leegstand wordt komende tijd het Eiffelgebouw gerestaureerd en verbouwd. Maastricht kiest voor een eigentijdse en multifunctionele invulling van het Sphinxkwartier met behoud van het cultureel erfgoed. 

Gerdo van Grootheest, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, is enthousiast over de komst van The Student Hotel in Maastricht:

“Het witte Eiffelgebouw is het icoon van het Sphinxkwartier. De herbestemming van dit markante gebouw maakt de dynamiek in het gebied voor iedereen zichtbaar. Ik ben blij met The Student Hotel als hoofdbewoner van dit rijksmonument. Dat gaat zorgen voor de reuring die we graag zien in het Sphinxkwartier. Bovendien draagt het bij aan het profiel van Maastricht als moderne internationale universiteitsstad.”

The Student Hotel

The Student Hotel is een nieuwe standaard voor hotel living. Het vormt een hybride plek waar studenten, bewoners, toeristen, zakenreizigers en young professionals ruimtes delen, elkaar ontmoeten en inspireren. Het hotel combineert eigentijds design en hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Onder andere een gym, bar-restaurant, bibliotheek, binnentuin, game area, lounges, workshopruimtes en werk- en studieplekken maken deel uit van The Student Hotel. Letterlijk hoogtepunt van The Student Hotel Maastricht wordt de bijna 400 vierkante meter tellende skybar met een indrukwekkend uitzicht over het oude stadscentrum.