De Kalvertoren wordt Kalverpassage

14 december 2016 11:25

Sinds juni van dit jaar wordt de Kalvertoren in het centrum van Amsterdam getransformeerd naar de Kalverpassage. Het winkelcentrum krijgt een open en lichter karakter met veel allure. Bezoekers van de Kalverstraat en Heiligeweg zullen vanzelf door de nieuwe winkelpassage lopen, die één wordt met de omgeving.

De Kalvertoren wordt getransformeerd met het “Ronde Tafel” model, dit samenwerkingsmodel is gebaseerd op volledige (financiële) transparantie, budget gestuurde realisatie en vooraf overeengekomen opslagen en marges. De ervaringen tot op heden zijn succesvol, zowel vanuit de opdrachtgever Kroonenberg Groep als vanuit BAM.

Dit project heeft door zijn binnenstedelijke ligging een logistieke uitdaging. Er is regelmatig overleg met diverse stakeholders, aangestuurd door een coördinator winkel & omgeving. De bouwplaats is voorzien van twee pontons in de grachten voor de opslag van materieel en materiaal.
De uitvoering wordt in diverse fasen opgepakt om de overlast voor huidige huurders en het winkelend publiek te minimaliseren. In Fase 1 is de Singelentree getransformeerd.

De kern van het winkelcentrum wordt compleet vernieuwd. Op de achtergrond is de Douglas te zien. Deze winkel is inmiddels gesloten, zodat hier de winkelpuien ook gewijzigd kunnen worden.

Het puin dient voor 11. 00 uur morgens afgevoerd te worden vanuit de Heiligeweg (zijstraat Kalverstraat).