Nieuwbouw bedrijfspand EPR te Nijmegen

15 juni 2016 00:00

Nijmegen - EPR en BAM Bouw en Techniek hebben 25 mei jl. officieel het contract getekend voor realisatie van het nieuwe bedrijfspand voor EPR. De nieuwe huisvesting van EPR komt op Novio Tech Campus in Nijmegen.

EPR is een kennis- en productieleverancier in het high tech segment, gespecialiseerd in complexe modules en systemen. Ze begeleidt haar klanten vanaf het ontwerptraject tot aan het einde van de levenscyclus van een product en kan in de verschillende fases meedenken om de oplossing van haar klant te optimaliseren. Als gespecialiseerde toeleverancier kunnen zij werken op fabricage- of ontwerpspecificaties en mogen zij diverse grote speciaal-OEM’ers tot hun directe en indirecte klantenkring rekenen.

Met het nieuwe bedrijfspand, dat aansluit bij hun ambities voor de toekomst, krijgt zij een representatieve en transparante huisvesting op een zichtlocatie. Het ontwerp voor dit, 2.100 m2 grote gebouw is in samenwerking met Wiegerinck Architecten, installatieadviseur Arcadis en constructiebureau Snetselaar BV in 2015 van start gegaan.

In het ontwerp van Wiegerinck staat de klant centraal en vindt de productie van modules niet langer plaats in visueel gesloten productiehallen. De benodigde productiewerkplekken zijn verdeeld over drie verdiepingen en goed zichtbaar vanuit zowel de centrale vide als vanaf buiten. De nieuwbouwhuisvest tevens de ondersteunende kantoorafdelingen en is voorzien van een compact volautomatisch magazijnsysteem.

EPR voegt op Novio Tech Campus een extra dimensie toe aan de productieketen van de halfgeleiderindustrie. Hier zijn naast NXP, Ampleon en Sencio bijna 50 innovatieve bedrijven gevestigd in de sectoren life-sciences, health en high tech.

Door middel van een aanbestedingsprocedure waarin zowel prijs als alternatieven werden beoordeeld, is BAM Bouw en Techniek als beste partij uit de bus gekomen om de plannen van EPR te verwezenlijken.

In augustus 2016 start zij met de fysieke werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe kantoor, waarna begin 2017 de oplevering plaatsvindt.