Hogeschool Viaa en BAM tekenen overeenkomst duurzame energielevering

10 oktober 2017 19:44 - BAM Energy Systems bv

Zwolle, 10 oktober 2017 – Hogeschool Viaa in Zwolle en BAM Energy Systems hebben op de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober een overeenkomst getekend voor de levering van duurzame energie voor het schoolgebouw, dat in zijn geheel wordt gerenoveerd.

Het huidige energielabel G verbetert BAM onder meer door de plaatsing van zonnepanelen en een WKO-installatie (bodemenergie) naar A+. In de overeenkomst is tevens vastgelegd dat BAM de zonnepanelen en de WKO-installatie gedurende een periode van twintig jaar exploiteert  voor de hogeschool.

De school wordt nu nog verwarmd met gasketels. BAM installeert een WKO-systeem (warmte- en koude-opslag) om het schoolgebouw duurzaam te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Het plan is het gehele dak te voorzien van zonnepalen voor de elektriciteitsvoorziening. Dit levert een aanzienlijke CO2 -reductie op.

De Dag van de Duurzaamheid heeft  Hogeschool Viaa aangegrepen medewerkers en studenten meer te betrekken bij de duurzame aspecten van de renovatie. Met activiteiten zoals een 'ugly sweater' verkiezing, een modeshow met duurzame kleding en een duurzame markt waar lokale ondernemers uit Zwolle zich presenteren, wil de hogeschool het bewustzijn over duurzaamheid onder medewerkers en studenten vergroten.