Social Return-inzet bij restauratie Eiffelgebouw Maastricht smaakt naar meer

BAM social return maastricht eiffelgebouw

(Bericht gemeente Maastricht/BAM)
Maastricht, 23 oktober 2017 - BAM Bouw en Techniek verricht op dit moment de laatste werkzaamheden aan het gerestaureerde Eiffelgebouw. Hiermee wordt Maastricht een veelzijdig concept en echte eyecatcher rijker. Niet alleen is een gedeelte van het complex omgebouwd tot The Student Hotel, ook worden er diverse lofts, kantoorruimten en andere functies gerealiseerd. Het voormalige fabrieksgebouw wijzigt hierdoor na tien jaar leegstand van een gesloten industrieel complex in een open en toegankelijk gebouw in het nieuwe stadsdeel Sphinxkwartier.

BAM heeft alle bouwtechnische werkzaamheden voor haar rekening genomen. BAM medewerker Winnie Haesen is op dit project verantwoordelijk voor uitvoerende werkzaamheden én voor een juiste invulling van Social Return. In samenwerking met Ampliar Uitzendbureau is hij op zoek gegaan naar enthousiaste medewerkers. Met succes! Maar liefst zes mensen met een WW/PW uitkering hebben er samen met het team van BAM voor gezorgd dat het werk volledig naar wens én op tijd kan worden opgeleverd. Tevens is een zestal leerlingen, dat momenteel een bouw- of betonopleiding volgt actief betrokken bij het project. Een geweldige kans om ‘een kijkje in de keuken’ te nemen en de nodige praktijkervaring op te doen. Leuk om te vermelden is daarnaast dat een aantal deelnemers doorstroomt naar de projecten ‘Restauratie Fort Willem’ en ‘Timmerfabriek’.

Vlnr Wethouder André Willems, Winnie Haesen, Jos Jammers

Kansen voor de toekomst

De inzet van Social Return is dermate goed bevallen dat Jos Jammers, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht, heeft aangegeven te willen onderzoeken of binnen BAM extra stappen gezet kunnen worden in het kader van Social Return. Zo overweegt hij om meer mensen vanuit de doelgroep een dienstverband aan te bieden, inclusief diverse opleidingsmogelijkheden. Het mes snijdt zo aan twee kanten: enerzijds biedt BAM op die manier uitzicht op een fulltime baan met persoonlijke ontwikkelingskansen. Anderzijds voorziet het bedrijf op deze manier in een aanwas van enthousiaste medewerkers voor de lange termijn.