10 november 2017

Augmented Reality in Facilitair Management

Augmented Reality in Facilitair Management

Koninklijke BAM Groep gaat samenwerken met DAQRI, het toonaangevende professionele bedrijf voor augmented reality (AR) -technologie en AR-pionier met het hoofdkantoor in Los Angeles.

 

DAQRI Smart Glasses gebruikt de app Werkinstructie om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren  

DAQRI en BAM houden samen een pilot met een AR-werkinstructie applicatie voor het facilitair management bij het Zaans Medisch Centrum, een ziekenhuis van 40.000 vierkante meter.

Erkenning van Augmented Reality als de ultieme technologie voor het verbeteren van de productiviteit en het minimaliseren van faalkosten in Facility Management (FM) maakt dat BAM nu serieuze stappen zet om AR op grote schaal te implementeren, beginnend met het eerste LEAN ziekenhuis in Nederland.

In zorgomgevingen biedt AR werknemers de mogelijkheid om een asset naadloos te onderhouden en reparaties snel en gemakkelijk uit te voeren.

BAM probeert deze voordelen te benutten door DAQRI Smart Glasses ™ (DSG) in te zetten, die zijn geoptimaliseerd voor FM-omgevingen en binnen / buiten gebruik.  

Door de samenwerking met DAQRI zal BAM de productiviteit en efficiëntie van de medewerkers verbeteren en tegelijkertijd fouten verminderen. DAQRI Smart Glasses biedt werknemers begeleide werkinstructies, stapsgewijze informatie voor het voltooien van specifieke taken en een externe expertmodus, waardoor externe experts de mogelijkheid hebben om het gezichtsveld van de werknemer te zien, te schrijven in hun gezichtsveld, en sturing te geven.

Op dit moment worden de DAQRI Smart Glasses uitgebreid getest op de werkplekken en de daaropvolgende aanbevelingen en verbeteringen worden door beide partners gerapporteerd.

'BAM omarmt digitale manieren van werken volledig. We maken gebruik van technologische innovaties zoals BIM, robotica, 3D-printen, virtuele en augmented reality en modulaire /offsite-constructie , die ons in staat stellen digitaal te bouwen voordat we het echt in de praktijk bouwen.' 

Menno de Jonge, directeur Digital Construction


DAQRI is het toonaangevende Professional Grade AR ™ technologiebedrijf. DAQRI's Visual Operating System ™ (VOS) heeft een compleet ecosysteem van uitgebreide realiteitsproducten - inclusief DAQRI Smart Glasses ™ en DAQRI Smart Helmet® - die de werkvloer-efficiëntie voor sommige van de meest innovatieve bedrijven wereldwijd verbeteren. Deze robuuste AR draagbare producten verhogen de productiviteit, verbeteren de training en verbeteren de veiligheid in een breed scala aan industrieën, zoals ruimtevaart, energie, productie, architectuur, engineering en constructie en meer.