BAM bouwt twee multi-tenant gebouwen voor Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen

BAM bouw en techniek multi tenant bedrijfsgebouwen

Maastricht, 28 november 2017 - Brightlands Chemelot Campus en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van twee multi-tenant gebouwen op de campus in Sittard-Geleen. De opdracht omvat de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties. De bedrijfsgebouwen hebben een totale omvang van circa 18.000 m². BAM is gestart met de engineering. De bouwwerkzaamheden beginnen in januari 2018 en nemen een klein jaar in beslag. De bouwsom bedraagt € 26 miljoen.

De realisatie draagt bij aan de ambitie van Brightlands Chemelot Campus om de snel groeiende, dynamische omgeving van de campus verder te ontwikkelen. De bedrijfsgebouwen vormen een flexibele werkomgeving voor onder meer scale ups en stimuleren ontmoeting en uitwisseling. In beide gebouwen komen kantoren, laboratoria en onderwijs- en vergaderruimten.

Ontwerp en bouwen

Beide bedrijfsgebouwen zijn gebaseerd op één basisontwerp dat gespiegeld wordt uitgevoerd. BAM is verantwoordelijk voor de engineering en de bouw van beide gebouwen. Er is sprake van één BAM-projectteam dat zorgt voor de integrale engineering van bouw en installatietechniek. Hierdoor kan de realisatie in bijzonder korte tijd plaatsvinden.