BAM en Océ tekenen overeenkomst bouw nieuw hoofdkantoor Venlo

15 november 2017 15:07
BAM bouw en techniek Oce Venlo

Venlo, 15 november 2017 – Océ Holding en BAM Bouw en Techniek hebben woensdag 15 november de overeenkomst getekend voor de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Océ in Venlo. Het ontwerp van architectenbureau Broekbakema is gebaseerd op het verbinden van medewerkers door middel van groene binnenpleinen, de zogenaamde Green Plaza’s. Het nieuwe kantoor van de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën heeft een vloeroppervlak van 15.500 m2 en biedt plaats aan circa 550 medewerkers. BAM start mei 2018 met de realisatie van het gebouw en alle technische installaties. De bouw neemt anderhalf jaar in beslag. 

De nieuwbouw wordt op eigen grond gerealiseerd nabij het bestaande hoofdkantoor in Venlo, een groene locatie ten zuiden van de Van der Grintenstraat en ten westen van de Nijmeegseweg. Het nieuwe gebouw is zorgvuldig in het landschap ingebed en houdt rekening met de bestaande natuur in het gebied.

One Océ
Het ontwerp is een markant en duurzaam gebouw. Door alle kantoorfuncties onder één dak te verenigen, deze optimaal met elkaar te verbinden en daarmee de onderlinge synergie te versterken, stimuleert Océ innovatie en geeft het uitdrukking aan Océ als één hechte en innovatieve gemeenschap. Er worden in het gebouw aangename en groene ontmoetingsplaatsen opgenomen om netwerken, projectmatig werken en kennisuitwisseling te stimuleren.