BAM wint Kristalprijs 2017 voor meest transparante jaarverslag

BAM transparantie Kristalprijs 2017

Bunnik, 22 november 2017 – Koninklijke BAM Groep nv heeft de Kristalprijs gewonnen, de prijs voor de meest transparante verslaggeving over 2016. BAM was genomineerd met Royal Schiphol Group, Siemens Nederland en Alliander, de winnaar van vorig jaar. Deze hoofdprijs van de Transparantiebenchmark is voor de achtste keer toegekend,

De prijs voor maatschappelijke verslaggeving is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de Transparantiebenchmark en de Kristal wil het ministerie maatschappelijk verantwoorde verslaggeving door ondernemingen en organisaties breed stimuleren en verbeteren.

 

De jury had oog voor het feit dat de sector waarin BAM opereert, het de afgelopen jaren in financieel opzicht zwaar te verduren heeft gehad. De jury waardeert dat BAM maatschappelijke thema’s zo nadrukkelijk op de agenda en in het verslag heeft laten staan, alsmede dat BAM stakeholders uitdrukkelijk betrekt bij de discussie over visie voor de lange termijn en de strategische doelstellingen voor 2020.

‘Ook geeft BAM aan waar het bedrijf nog kan verbeteren. Het resultaat is een helder en goed verslag van een bedrijf dat zich nadrukkelijk durft te profileren op duurzame thema’s’, aldus de jury.

De prijs werd door juryvoorzitter Monika Milz (onder meer voorzitter van de Green Deal Board en commissaris van de Volksbank en Handelsveem) uitgereikt aan CEO Rob van Wingerden. De uitreiking van de Kristalprijs vond plaats in Antropia Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen. 

Van Wingerden: ‘BAM behoort voor het zevende jaar op rij tot de tien meest transparante bedrijven van Nederland. BAM komt bovendien opnieuw als winnaar van de sector ‘Bouw en maritiem’ uit de bus. Onze Groep heeft al vroeg ingezet op integrated reporting, om onze stakeholders inzicht te bieden in de financiële en niet-financiële waardecreatie. We zijn ervan overtuigd dat ook dat de prioriteit die BAM toekent aan digitalisering van bouwproces een belangrijke rol kan spelen bij het realiseren van onze strategische doelstellingen en de voortgangsrapportage daarover.’