16 november 2017

De grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht wint Betonprijs 2017

BAM Betonprijs

De jury van de Betonprijs heeft gisteravond in Rotterdam bekendgemaakt dat de fietsenstalling bij Station Utrecht Centraal - de grootste ter wereld - de Betonprijs 2017 heeft gewonnen in de categorie Utiliteitsbouw.

Een mooie pluim voor alle BAM medewerkers die bij dit prestigieuze project zijn betrokken. De jury: ´we hebben grote bewondering voor de wijze waarop de onderpleinse ruimte onderdeel uitmaakt van de openbare ruimte´.

De drie verdiepingen tellende stalling biedt plaats aan 12.500 fietsen. In augustus is het eerste gedeelte geopend en inmiddels biedt de stalling plaats aan 7.500 fietsen. In 2018 leveren we de stalling in zijn geheel op. In 2014 zijn we gestart met de bouw.

De Betonprijs wordt sinds 1979 iedere twee jaar uitgereikt.