BAM renoveert brandweerkazerne Amsterdam-Amstelland

BAM renoveert brandweerkazerne Amsterdam-Amstelland

Amsterdam, 4 december 2017 – Brandweer Amsterdam - Amstelland heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de renovatie van de  kazerne in Diemen.

De huidige kazerne is bouwkundig in verouderde staat, bevat asbesthoudende materialen en voldoet qua grootte en indeling niet langer aan huidige normen.

Constructief onderzoek heeft aangetoond dat het gebouw bouwkundig zeer beperkt aan te passen is. Daarom zal met uitzondering van de remise de gehele kazerne worden gesloopt.  

De nieuwe kazerne (1.124 m2 BVO) krijgt twee bouwlagen en verschillende gebruiksfuncties, zoals kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit dezelfde locatie. De belangrijkste voertuigen kunnen gebruik blijven maken van twee uitrukpoorten.  

BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest wist zich in de aanbesteding te onderscheiden met haar integrale benadering van de opgave. BAM start in februari 2018 met de uitvoering, de oplevering staat gepland voor september 2018.