Eerste paal nieuwe Winterdijk tribune TT Circuit Assen

Vrijdagochtend 8 december werd op het TT Circuit Assen officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Winterdijk tribune. Vice voorzitter van het TT Circuit Bert Jansen, wethouder Ruud Wiersema en architect Rien de Groot storten de eerste paal. De bouw van deze nieuwe tribune is in uitvoering bij BAM Bouw en Techniek - Regio Noord.

De nieuwe Winterdijktribune is na de in 2017 gerealiseerde Haarbochttribune, de tweede publieksvoorziening waarvan het comfort op en rondom het TT Circuit Assen wordt vergroot. Van de Ramshoek en Winterdijktribune, de Geert Timmer tribune, de Hoofdtribune, de Haarbochttribune tot en met de Strubben- en TT World Tribune, kunnen meer dan 42.000 bezoekers gebruik maken op vrijwel hetzelfde hoge niveau. De Winterdijktribune heeft een lengte van 308 meter en een hoogte van 13 meter.

BAM realiseert de nieuwe tribune, met een capaciteit van ruim 9.100 kuipstoeltjes naast de Geert Timmer-tribune en wordt opgeleverd vóór de Motul TT Assen 2018. Supporters krijgen meer comfort en een fantastisch uitzicht op zowel de populaire Geert Timmer-bocht als op de Ramshoek. Doordat de tribune met de buitenbocht meeloopt, mist het publiek geen moment van het spektakel op het circuit.

Het ontwerp van de tribune is net als de Haarbochttribune van LG Architecten.

“We zijn erg trots op het opnieuw verkregen vertrouwen van TT Circuit Assen voor deze opdracht. We gaan er alles aan doen om de beleving en het plezier van bezoekers zoals bij de Haarspeldbocht wordt ervaren te evenaren”, aldus John Ottens, manager ontwikkeling BAM Bouw en Techniek – Regio Noord.

Met de bouw van deze nieuwe tribune is 4 miljoen euro gemoeid. De gemeente Assen stelt, in verband met de economische spin-off van het TT Circuit Assen en de noodzaak voor een upgrading van de accommodatie, € 2 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de Winterdijktribune.

Met de vrijgekomen grond waarop de oude Winterdijktribune was gebouwd, worden de taluds in de Zuidlus van het TT Circuit Assen ge-upgrade. De taluds worden hoger en er wordt een terrasvorm gerealiseerd waardoor het zit- en/of sta comfort van de bezoekers wordt vergroot.

De investeringen gaan (zelfs) verder dan het bouwen van nieuwe tribunes met een uitstekend zitcomfort.  Er komen nieuwe horeca- en toiletvoorzieningen, er is glasvezel aangelegd waardoor de toegangskaarten kunnen worden gescand en waardoor er contactloos kan worden betaald. Hierdoor wordt een snellere doorstroming mogelijk bij de kassapunten.