Verbouwing stadhuis gegund aan BAM Bouw en Techniek Apeldoorn

Verbouwing stadhuis gegund aan BAM Bouw en Techniek Apeldoorn

(Persbericht Gemeente Apeldoorn) Na het doorlopen van twee Europese aanbestedingsprocedures is BAM Bouw en Techniek, gevestigd in Apeldoorn, geselecteerd als aannemer voor de renovatie van het stadhuis. Naar verwachting start in de zomer van 2018 de renovatie en is het op 1 januari 2020 gereed. Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Het gebouw wordt veel energiezuiniger en gaat compacte huisvesting bieden aan meer medewerkers.

Medio oktober hebben vier bouwkundig aannemers en vier installatietechnisch aannemers een geldige inschrijving gedaan voor de renovatie van het stadhuis. Na de beoordeling is gebleken dat BAM Bouw en Techniek de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan. BAM Bouw en Techniek is in Apeldoorn gevestigd en werkt met lokale werknemers en onderaannemers. Wethouder Johan Kruithof: “Ik ben blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van het Huis van de Stad, zeker ook omdat we een lokale aannemer het werk mogen gunnen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Apeldoorn.”

Duurzame oplossingen

Duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis. BAM zet in haar aanpak maximaal in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Zo wordt ook gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw kunnen worden ingezet.

Compact en goedkoper

Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Zo moet bijvoorbeeld het klimaatsysteem volledig vernieuwd worden en wordt het gebouw energiezuiniger gemaakt. Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.