BAM realiseert nieuw crematorium Ommeland en Stad

BAM realiseert nieuw crematorium Ommeland en Stad

In opdracht van Respectrum Crematoria start Bouw en Techniek in maart 2017 met de bouw van een nieuw crematorium in Eelderwolde. Bij ontwerp en uitvoering gaat bijzondere aandacht uit naar toepassing van duurzame materialen en technieken, waardoor het gebouw voldoet aan de duurzaamheidsclassificering BREEAM Excellent.

Het project heeft een bouwsom van circa € 6 miljoen. BAM is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw en meerjarig onderhoud, inclusief de energie-exploitatie door BAM Energy Systems.

Het crematorium staat op een kavel van circa 4 ha en heeft één bouwlaag met een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 1.900 m². BAM zal het crematorium naar verwachting eind 2017 opleveren. Het ontwerp is integraal tot stand gebracht door A&E Architecten.

Respectrum wil haar klanten voor alles een waardige uitvaartplechtigheid of crematie bieden, met tijd, ruimte en mogelijkheden voor individuele wensen.

Meer informatie over het ontwerp vindt u op de website van A&E Architecten: Project Crematorium Respectrum