Bewust Veilig-Dag 17 maart

Bewust Veilig-Dag 17 maart

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van álle partijen op de bouwplaats. Daarom is in 2015 een Governance Code opgesteld, waarin de gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheid zijn vastgelegd. In deze Governance Code ‘Veiligheid in de Bouw’ werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren.

De Bewust Veilig-Dag 17 maart

Eén van de initiatieven die uit deze samenwerking is voortgekomen, komt van Bouwend Nederland en Uneto-VNI. Zij organiseren jaarlijks een landelijke dag waarop het thema veiligheid centraal staat; de ‘Bewust Veilig-Dag’ op 17 maart. Dit initiatief wordt door BAM ondersteund.

Fotowedstrijd

Om deze dag binnen BAM extra onder de aandacht te brengen, organiseren we een fotowedstrijd waarbij wij aan al onze medewerkers, inhuurmedewerkers en onderaannemers vragen een ‘safie’ (oftewel een veiligheids-selfie) te maken met één van de volgende thema’s: ‘Onze schone bouwplaats’ of ‘Onze werkplek is struikelvrij’. Vanzelfsprekend vragen we je bewust te zijn van je veiligheid tijdens het maken van een ‘safie’.

Hoe deel je jouw Safie?

Deelname is eenvoudig. Ga naar de safety website (https://bamsafety.com/bewustveilig/) op je mobiele telefoon. Klik vervolgens, op de homepage van deze site, op de getoonde camera. Je kunt van daaruit direct met je mobiele telefoon een foto maken en deze uploaden naar de safety website. Je mag je foto van een onderschrift voorzien, maar dit is niet verplicht.

Natuurlijk juichen we het ook toe als je online laat zien dat je bewust veilig bezig bent. Als je je foto wilt delen op Twitter of Facebook vragen we je de hashtag #BAMsafie te gebruiken. Als je bericht openbaar gedeeld is, zorgen we voor een mooi online overzicht van ‘onze’ #BAMsafie’s.

Online narrowcast: http://bit.ly/BAMsafety

Op maandag 20 maart doen we een oproep aan alle collega’s om met een ‘like’ te stemmen op de gemaakte safies. Hieruit komt de winnaar naar voren!

Doe mee, want als winnaar krijg je niet alleen de eeuwige roem, maar je wint ook een foodtruck tijdens de lunch op jouw bouwplaats!

Veel succes!