Ondertekening overeenkomst Stroomversnelling

Ondertekening overeenkomst Stroomversnelling

Vier bouwers en zes woningcorporaties tekenden 20 juni 2013 de deal ‘Stroomversnelling’ om 11.000 woningen te renoveren tot een nul-op-de-energiemeter woning. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen. Een hoog niveau renovatie, terwijl voor huurders de woonkosten (huur + energie) in de meeste gevallen gelijk kunnen blijven.

 

BAM is een van die vier bouwers. De bijdrage van BAM aan de Stroomversnelling is een reeks van renovaties van bestaande woningen. Deze zogeheten prototype nul op de meter woningen worden met iedere stap verder ontwikkeld. Hierin wordt door BAM Wonen, BAM Accommodatie Asset Management en BAM Energy Systems nauw samengewerkt.

Onderdeel van business case van de Stroomversnelling is dat de bouwer na de uitvoering van de Nul op de Meter renovatie de exploitatie van de woningen overneemt van de corporatie voor een periode van 40 jaar. Door BAM Wonen zijn voor verschillende corporaties al zo’n 400 woningen gerenoveerd en in exploitatie gebracht bij BAM Accommodatie Asset Management.

BAM Accommodatie Asset Management levert in de exploitatieperiode diensten op het gebied van beheer en onderhoud en op het terrein van de monitoring van de energieprestatie.

Met de Corporaties zijn onlangs een set van afspraken gemaakt over deze exploitatie periode. Contractueel is nu vastgelegd bij wie welke taken en verantwoordelijkheden horen en welke vergoedingen daarbij horen. Bij iedere reeds uitgevoerd renovatie project zijn deze afspraken nu vastgelegd in Addenda bij de Afnameovereenkomst.

Vorige week maandag tekenden Pierre Sponsellee (Directeur Woonwaard) en Frank Jansen (Manager Gebouwbeheer BAM Accommodatie Asset Management) de eerste twee van deze Addenda tijdens een feestelijke bijeenkomst.