BAM feliciteert Bilfinger Industrial Services als winnaar Safe Maintenance Award

BAM feliciteert Bilfinger Industrial Services als winnaar Safe Maintenance Award

Gisteravond is, tijdens een galadiner in de Rotterdamse Ahoy, de Safe Maintenance Award Benelux 2017 uitgereikt aan Bilfinger Industrial Services. We feliciteren Bilfinger Industrial Services met deze mooie overwinning!

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren zij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie. De Safe Maintenance Award Benelux wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderhoudsafdeling en een technische dienstverlener (onderhoudscontractor, installatiebedrijf) die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Ook BAM Industrie, onderdeel van BAM Bouw en Techniek, behoorde tot de genomineerden. In zijn pitch voor de jury benadrukte Jeroen Maan, directeur BAM Industrie, het belang van duurzaam operationeel succes en veiligheid als kapstok om dit ook waar te kunnen maken.

“Waarom duurzaam operationeel succes? Om er enerzijds voor te zorgen dat iedereen elke dag veilig op het werk komt en weer naar huis terug kan keren en anderzijds om de continuïteit van ons bedrijf te waarborgen doordat het rendement voorspelbaar en financieel gezond is. Voor onze klanten resulteert dit in lagere total Cost of Ownerschip.”

Door te focussen op het maximaliseren van de tijd tussen twee incidenten ontstaat er een solide operationeel en financieel resultaat. BAM Industrie heeft het vertrouwen om deze aanpak consequent te volgen en  zo een voorbeeld binnen BAM en de gehele bouwsector te willen zijn.

Juryrapport

In het juryrapport werd Bilfinger Industrial Services gecomplimenteerd met de ontwikkeling van hun processafety handbook. Een handboek voor de eigen mensen, waarin de gevaren van de procesinstallaties bij hun klanten beschreven staan. BAM Industrie werd geroemd om de mensgerichtheid en gelijkwaardigheid van onze aanpak.

De nominatie voor deze award is voor BAM Industrie een enorme erkenning voor haar inspanningen op het gebied van veiligheid. “Werk veilig of werk niet” zit in het DNA van de organisatie en haar medewerkers en hier worden geen concessies aan gedaan.