Bouwcombinatie BAM en Trebbe realiseert innovatiecentrum Avebe in Groningen

Bouwcombinatie BAM en Trebbe realiseert innovatiecentrum Avebe in Groningen

Bouwcombinatie BAM/Trebbe realiseert in opdracht van ontwikkelaar Triade het innovatiecentrum van aardappelzetmeelconcern Avebe op de Zernike Campus in Groningen. In het innovatiecentrum komen onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum. De bouw start nog voor de zomer en de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2018.

In het centrum wordt tevens een ruimte ingericht voor startups en kleinere bedrijven. Ook zijn er met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) - waar Triade aan is gelieerd -  afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek. Voor studenten en innovators biedt dit mogelijkheden eigen initiatieven verder te ontwikkelen.

De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van 7.000 m2 biedt straks onderdak aan ongeveer 100 medewerkers van Avebe. Het ontwerp van het innovatiecentrum is van architectenbureau Skets uit Groningen.

Bruisende campus

Het contract voor de bouw is recent getekend door  Edward van der Meer, directeur Triade, Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep en Tiede Swart, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek.

Edward van der Meer: ´Het bruist aan de noordkant van de campus. De komst van een topbedrijf als Avebe doet ons veel plezier.´

De bouwcombinatie BAM/Trebbe is al geruime tijd actief voor het UMCG. In de aanbesteding heeft de combinatie zich vooral onderscheiden op het plan van aanpak.