Ook BAM Bouw en Techniek regio Noord is vanaf heden bevoegd om brandmeld- en inbraakinstallaties te plaatsen

20 april 2017 14:13

Vanaf heden mag BAM Bouw en Techniek regio Noord zijn eigen brandmeld- en inbraakinstallaties ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden. De discipline Specialismen, onderdeel van de afdeling Beheer & Onderhoud, heeft een positief advies ontvangen voor de afgifte van de certificaten Brandmeldinstallaties (BMI) en Inbraak. Op deze manier zal de regio niet meer afhankelijk zijn van derden en kunnen dergelijke werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd worden.

Al sinds november is de discipline Specialismen, in samenwerking met de centrale KAM-afdeling te Bunnik, bezig met het opstellen van werkprocessen voor BMI en Inbraak. Na maanden werken aan het opstellen  en de perfectionering van de werkprocessen is Specialisme op maandag 10 april geaudit door KIWA NCP. Het proces is kritisch onder de loep genomen. Uiteindelijk zijn complimenten door de auditor uitgesproken aan Specialismen en is het advies voor afgifte van het certificaat positief gebleken.

Het komende half jaar worden de werkprocessen in de praktijk gebracht. KIWA zal vervolgens elk opgeleverd project opnieuw auditen, om zo te kijken of er geen afwijkingen geconstateerd worden in de uitvoering. Als dit het geval is, volgt de afgifte van nieuwe certificaten.

Na maanden hard werken is regio Noord ontzettend trots dat na één auditdag al een positief advies is uitgebracht. Kortom, voor een goed en veilig advies kun je bij Specialismen terecht.