Opening Tijdelijke Vertrekhal Schiphol is een ongekende prestatie

Opening Tijdelijke Vertrekhal Schiphol is een ongekende prestatie

Op 3 april heeft Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (ministerie Infrastructuur & Milieu) samen met President-directeur Royal Schiphol Group Jos Nijhuis de Tijdelijke Vertrekhal op Schiphol geopend.

De hal biedt de airlines ruimte voor het inchecken van reizigers en hun bagage. De nieuwe vertrekhal, die ongeveer 4000m2 is, heeft 22 incheckbalies, 6 security lanes, selfservice incheckzuilen, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen. De Tijdelijke Vertrekhal is gebouwd op het dak van bagagehal Zuid en door een corridor verbonden met de bestaande vertrekhal 1. De hal krijgt de naam Vertrekhal 1 – balierij 1A.

Slechts zes maanden geleden stelde Schiphol haar partners, VolkerWessels, Engie en BAM, de vraag of er een tijdelijke vertrekhal van maar liefst 4.400m2 gerealiseerd kon worden, die ook nog voor de komende voorjaars- en zomerdrukte in gebruik kon worden genomen. Op basis van 100% transparantie en met het vooropstellen van het gezamenlijke belang hebben de partners alles op alles gezet om de tijdelijke hal te realiseren.

Vol trots hebben de partners gisteren, zonder restpunten, volledig getest en geaccordeerd door het commisioningsteam van Schiphol, de hal overgedragen aan de luchthaven. “Een ongekende prestatie die nog nooit eerder op deze manier en in deze vorm op Schiphol heeft plaatsgevonden”, aldus Jos Nijhuis.

In de samenwerking heeft BAM Bouw en Techniek zorggedragen voor alle technische brandpreventie. Hiervoor zijn o.a. de volledige brandmeldingsinstallatie, sprinklers en blusmiddelen aangebracht.

De planning is dat de Tijdelijke Vertrekhal tot eind 2019 blijft staan en na gebruik kan het gebouw eenvoudig worden gedemonteerd en hergebruikt. Ook de securityfilters kunnen later elders worden ingezet.