The Student Hotel Eindhoven presenteert eerste Brabantse editie van BedTalks

The Student Hotel Eindhoven presenteert eerste Brabantse editie van BedTalks

The Student Hotel Eindhoven - ontwikkeld door AM Real Estate Development en gebouwd door BAM Bouw en Techniek - houdt donderdag 20 april het free thinking festival BedTalks en opent daarmee officieel haar deuren. Het hybride hotelconcept vormt op deze dag, van 15.00 tot 21.00 uur, het kleurrijke decor voor bijzondere gesprekken tussen uitzonderlijke mensen.

BedTalks is een uniek festival waar alles draait om verbinden door dialoog. Bezoekers en sprekers vinden inspiratie, passie, nieuwe ideeën, partners en soms zelfs nieuwe vrienden. De vele gesprekken, die plaats vinden in een hotelbed, zijn vrij toegankelijk. Daarnaast kunnen bezoekers workshops volgen, bijzondere demo’s bekijken en lokale biertjes proeven. Na afloop van het officiële programma is er een afterparty in bar/restaurant The Pool, waar bezoekers fancy cocktails kunnen drinken op de beats van verrassende dj’s. De DJ line-up is speciaal voor deze avond speciaal samengesteld door de Effenaar.

Lokale inspirators

The Student Hotel heeft voor deze eerste editie van BedTalks Eindhoven diverse lokale inspirators uitgenodigd, die samen met de bezoekers gesprekken aangaan over onderwerpen als design, muziek, start-ups, art, een betere wereld creëren, sport en educatie. Daarnaast is vriend van The Student Hotel en BedTalks fan van het eerste uur Johnny de Mol aanwezig om een inspirerende talk over zijn vluchtelingenorganisatie Movement on the Ground te geven.

Naast de talks kunnen bezoekers zich in het zweet werken in the gym van The Student Hotel waar personal trainers van SX sportsclub gratis te gekke bootcamps, HIIT Training en box clinics geven.

De BedTalks worden gevoerd door inspirerende gamechangers die op hun eigen manier bijdragen aan positieve verandering in de wereld en altijd leergierig zijn gebleven: students for life.

Facts and Figures

  • Locatie: Stationsplein, Eindhoven
  • Grootte: 13.500 m²
  • Totale investering: € 30 miljoen
  • Totale duur bouw: 17 maanden
  • Faciliteiten: bar-restaurant The Pool, gym, studiezalen, bibliotheek, classrooms, workshopruimtes, lounges en een auditorium met 110 zitplaatsen
  • Ontwikkelaar: AM Real Estate Development
  • Architect: Sarafopoulos Architects en Architecten Cie, Amsterdam
  • Bouwbedrijf: BAM Bouw en Techniek
  • Start constructie: maart 2015
  • Aantal kamers: 400