BAM wordt ingezet voor werkzaamheden aan NHL Hogeschool te Leeuwarden

21 juni 2017 16:55

Vanaf week 28 zal Regiowerk (afdeling Beheer en Onderhoud) diverse bouwkundige werkzaamheden verrichten voor de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. Op basis van een directe offerte is BAM Bouw en Techniek geselecteerd om de werkzaamheden uit te voeren.

De realisatie van dit project zal voornamelijk gericht zijn op montagewerkzaamheden. Zo wordt een dakrandbeveiliging gemonteerd en wordt het dak voorzien van een staalconstructie en bouwkundig aangepast om gereed gemaakt te worden voor de nieuwe luchtbehandelingsinstallatie van het auditorium. Daarnaast worden diverse systeemwanden aangepast of verwijderd en vervangen door vouwwanden. Tot slot zijn er plannen om een nieuwe ‘Mixed Experience Lab’ Mediatheek te realiseren en BAM zal als voorbereidend werk een glazen wandysteem monteren.

De uitvoering start in week 30 en zal vijf weken in beslag nemen. Deze periode is ideaal om te werken aan de vernieuwing van het ex- en interieur, aangezien de studenten dan zomervakantie vieren.

BAM realiseerde in 2009 deze locatie. Met de nieuwbouw aan de Rengerslaan heeft NHL Hogeschool al haar studierichtingen en staf afdelingen op één locatie kunnen onderbrengen. Het project bestond destijds uit een nieuwbouw opgave en de renovatie en integratie van een bestaand gebouw.