Inrichting kantoor ABN AMRO in DNK Assen

Inrichting kantoor ABN AMRO in DNK Assen

ABN AMRO in Assen verhuist naar het pand van DNK (voorheen De Nieuwe Kolk). De Nieuwe Kolk werd door BAM gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Assen en biedt, sinds de opening in maart 2012, de Asser bevolking een keur aan activiteiten op cultureel gebied.

Het huidige kantoorgebouw van ABN AMRO moet wijken voor de uitbouw van de Overcingellaan naar Stadsboulevard-Zuid, onderdeel van de uitvoering van de FlorijnAs, het plan om de bereikbaarheid Assen klaar te maken voor de toekomst.

ABN AMRO verkiest de verhuizing boven het slopen van het voorste deel van het huidige gebouw, dat plaats moet maken voor de verbreding van de Overcingellaan.

ABN Amro bevestigt dat de verhuizing naar het cultureel centrum rond is. Voor 1 oktober moet de bank het oude pand opleveren. De bank krijgt in DNK ruimte naast de bibliotheek, in de hoek van de Weiersstraat met de Alteveerstraat. De regiokantoren van BAM Bouw en Techniek in Groningen en Apeldoorn zullen gezamenlijk voor de inrichting van het nieuwe kantoor zorgdragen. Het gaat hierbij op zowel de bouwkundige voorzieningen, als de E en W installatie.

Bron: DvhN