Modulair in de praktijk: De distributiebaan op WTC Utrecht.

Modulair Ontwikkelen en Bouwen, onderdeel van BAM Bouwen en Techniek, is begonnen met het leveren van het modulaire concept ‘de distributiebaan’ aan het project WTC Utrecht. Dit kantoorgebouw, van ca. 32.000 m2 is ontwikkeld door AM RED en wordt gebouwd door BAM Bouw en Techniek - Regio Midden.

De distributiebaan

‘De distributiebaan’ voor het WTC-project te Utrecht bestaat uit een kabelgoot, geïsoleerde leidingen voor verwarming en koeling en aftakkingen met naregeling voor het aansluiten van het klimaatplafond. Met de modulaire distributiebaan realiseren we de gevraagde flexibiliteit voor de klant. De regelbaarheid én indeelbaarheid per 3,60m maakt het mogelijk om snel in te kunnen spelen op toekomstige huurderswensen.

Modulaire levering

De distributiebanen worden just in time geleverd. Ideaal voor het extreem binnenstedelijk gelegen project aan het Jaarbeursplein te Utrecht. Hier is vrijwel geen mogelijkheid tot opslag van materiaal. Voorafgaand aan de levering zijn dan ook afspraken gemaakt over codering van materialen en leveringsvolgorde. Deze logistiek wordt volledig aangestuurd vanuit de fabriek van MOB. De codering maakt het zeer eenvoudig om de banen direct naar de juiste locatie in het gebouw te transporteren.

Modulaire montage

Door de logistieke voordelen en de standaard montage aanpak van de modulaire distributiebaan wordt door twee personen een hele verdieping (+/- 1250 m2) in twee dagen gerealiseerd. Een additioneel voordeel hierbij is dat de baan reeds voorzien is van de eerder genoemde kabelgoot en isolatie. Normaliter zou dit nog in het werk gerealiseerd worden. De keuze voor dit modulaire concept maakt dat er een versnelling in het montage proces is gerealiseerd van 100%.