Nieuwe Haarbocht tribune opgeleverd.

Nieuwe Haarbocht tribune opgeleverd.

Precies voor de start van de 87e Motul TT Assen dit weekend is de nieuwe Haarbocht tribune opgeleverd. 10.000 toeschouwers kunnen zaterdag  vanuit de Haarbocht hun ogen uitkijken over het circuit vanaf de compleet nieuwe tribune. De verhoogde structuur biedt een prachtig uitzicht over start-finish en nagenoeg over het hele noordelijke gedeelte van het circuit. Donderdag 22 juni jl. is op feestelijke wijze deze prachtige nieuwe Haarbocht tribune officieel geopend.

In opdracht van Circuit van Drenthe Holding BV, beter bekend als het TT Circuit Assen, heeft BAM Bouw en Techniek – Regio Noord de Haarbocht tribune vervangen. De oude “waltribune”, met de houten bankjes en daarop bevestigde plastic zitjes op de grashelling, is vervangen door een tribune opgebouwd uit prefab betonnen tribune elementen op een staalconstructie met een lengte van 330 meter.

Onder de tribune zijn horeca- en toiletvoorzieningen gerealiseerd. Aan de noordzijde is boven de tribune een zogenoemd hospitality platform verrezen, ontsloten door een eigen lift- en trappenhuis. Aan de zuidzijde is tegen de baan aan een mindervalide platform gebouwd.

Feestelijke opening

Om de oplevering van de nieuwe tribune te vieren, is vandaag een feestelijke opening.

87e Motul TT Assen

Vanuit TT Circuit Assen is van te voren de eis gesteld om de tribune op te leveren voor de start van de 87e editie van de TT Assen. In een recordtempo van vijf maanden is deze tribune herrezen, welke plaats biedt aan 10.000 toeschouwers. Voor BAM is de wedstrijd nu dus voorbij, voor de TT in Assen kan deze dit weekend van start gaan!