Avebe landt in vruchtbare grond op Zernike Campus

BAM innovatiecentrum Avebe Groningen

(Persbericht Avebe)
Groningen, 13 juli 2017 - Coöperatie Avebe heeft op donderdag 13 juli de eerste ‘aardappel’ geplant op Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start van de bouw van het nieuwe Innovatiecentrum. Door middel van een aardappel-tijdscapsule werd symbolisch de basis gelegd voor verdere innovatieve ontwikkeling door Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe, en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe.

In het nieuwe Innovatiecentrum zullen Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de agrofoodsector nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs.

“Innovatie is de kern voor Avebe, we willen eruit halen wat erin zit. Het is fantastisch dat we dat op deze plek kunnen gaan realiseren in onze eigen regio, met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en de mogelijkheden voor samenwerking met de juiste partners”, zegt Ed Kraaijenzank.

Ruim baan voor onderzoek en start-ups

Het Innovatiecentrum, naar een ontwerp van SKETS architectuurstudio, zal onder meer een laboratorium, testfaciliteiten, kantoren en een klanteninnovatiecentrum huisvesten. Ook wordt er ruimte ingericht voor start-ups in de agrofood. De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van circa 7.500 m2 biedt straks onderdak aan circa 100 Avebemedewerkers in R&D, Sales en Marketing. Het Innovatiecentrum wordt door bouwcombinatie BAM/Trebbe gebouwd tussen de Prof. Uilkensweg en De Mudden op Zernike Campus Groningen.

De oplevering van de nieuwbouw is gepland in tweede kwartaal van 2018.