BAM doet mee aan BIM onderwijsdag

6 september 2017

Bouwend Nederland organiseert, samen met vele partners zoals Vereniging Hoge scholen, Bim Loket, Bouw Informatie Raad, ProRail en ook BAM de 'BIM Onderwijsdag'.

Dankzij BIM is het mogelijk om tijdens een bouwkundig project eenvoudig te communiceren met alle betrokken partijen. In het Bouwwerk Informatie Model staan definities, de functies en prestaties van alle onderdelen van het project. Planners, architecten, ontwerpers, bouwers voegen allemaal hun eigen stukje kennis toe aan het model. Daar is goed opgeleid en gekwalificeerde BIM personeel voor nodig. Met elkaar zetten we een interessant en mooi congres neer op 10 oktober! Ondertussen zijn er uiteraard allerlei voorbereidingen gestart en je kunt voor meer informatie al een kijkje nemen op de website van de BIM Onderwijsdag.

Samenwerken aan betere instroom
Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde BIM studenten op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMmen bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en meer duurzame manier wordt gewerkt. De huidige curricula kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor communicatie tussen de afgestudeerden/uitstroom van deze opleidingen lastig blijft. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet geweest.

Namens BAM Bouw en Techniek zal Huib Tieleman, manager BIM Center bij BAM Advies & Engineering vertellen over de door BAM opgedane praktijkervaring en de BAM visie voor BIM naar de toekomst.