BAM bouwt nieuwe huisvesting Defensie Materieel Organisatie in Huis ter Heide

BAM nieuwe huisvesting Defensie Materieel Organisatie

Bunnik, 15 januari 2018 – In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) bouwt BAM Bouw en Techniek de nieuwe huisvesting van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) op Camp New Amsterdam in Huis ter Heide. Het betreft de bouw van een kantoor en een OPS-room met uitgebreide data-voorzieningen. In totaal telt de nieuwbouw 9.000 m2 vloeroppervlak. BAM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De bouw neemt 18 maanden in beslag.

Het ontwerp weerspiegelt de verschillende functionele onderdelen van het gebouw. De honderd meter lange kantoorvleugel telt drie verdiepingen. Aansluitend op deze vleugel ligt een vijfhoekig gebouw van 38 meter breed en een diepte van 55 meter, waarin de OPS-room wordt gehuisvest.

In de EMVI-aanbesteding heeft het RVB veel aandacht gevraagd voor planning, risicobeheersing en kwaliteitsborging. Daarnaast zijn social return en duurzaamheid belangrijke criteria geweest in de selectiefase. BAM onderscheidde zich tevens met de integrale benadering van bouw en techniek.

Om het gebouw energie-efficiënt te maken, worden verschillende innovatieve technieken toegepast. Zo wordt de vrijkomende warmte van het datacentrum gebruikt om het gehele gebouw van warmte te voorzien. Op de daken van beide gebouwdelen worden zonnepanelen geplaatst.